БСП поиска парламентът да гласува отмяна на санкциите срещу Русия

OFFNews 31 юли 2019 в 10:58 3161 2

Снимка Архив

Народното събрание да гласува отмяна на санкциите срещу Русия. Такова проекторешение внесе БСП току-що в деловодството на парламента. 

Задължаваме председателят на Народното събрание да обяви решението пред Европарламента и парламентите на другите държави - членки на ЕС, обясни Антон Кутев. 

Санкциите срещу Русия вредят не само на икономическите, но и на политическите, културните и всестранните отношения, смятат социалистите.

По думите на Кутев обаче мотивите на парламентарната група са чисто икономически. България има поне няколко сектори на икономиката, които губят от тези санкции. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари, обясни Кутев. И подчерта, че за последните години стокообменът между Русия и САЩ се е увеличил 4 пъти, за разлика от този с България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

AndroD

31.07 2019 в 14:24

НА БСП-то щото всичко друго им е наред, тръгнали да мислят за санкциите срещу Русия, ех тези хора никога няма да се оправят.

4000

1

Гост

31.07 2019 в 11:20

Лъже разбира се, вместо да се увеличи 4 пъти търговията между САЩ и Русия е намаляла 2 пъти спрямо преди санкциите! Повече инфо на https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html