БСП поиска НС да наложи мораториум на кабинета

"Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Няма да правим голяма коалиция", заяви Корнелия Нинова при откриването на парламента

OFFNews 15 април 2021 в 10:38 3137 0

Мораториум върху решенията на правителството по сключване на договори, концесии и назначения в агенции и комисии поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в първата си реч при откриването на 45-ото Народно събрание.

Днес полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България в следващите 10 години. Намираме се в здравна, икономическа и социална криза и сме изправени пред финансова и политическа такава, заяви Нинова.

Според нея за БСП задачата е най-лесна, защото в последните четири години партията била последователна в политиката, която води. 

Днес БСП внася в парламента промени в закона за публичните финанси, които да забранят на премиера - този в оставка или този на бъдещото правителство - да може "да харчи безконтролно парите на хората".

"Не преговаряме със задкулисието за власт и пари. Не прави никакви скрити договорки нито с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Няма да правим голяма коалиция. Ако третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави", заяви лидерът на левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !