БСП - ''петоразрядна партия в парламента, която върви към шесторазрядна''

Човек, който не е социалист, няма място начело на БСП, каза Иван Таков

OFFNews 16 юни 2024 в 14:27 2712 4

Иван Таков е лидер на движение Бузлуджа

Снимка БСП - София

Иван Таков

Човек, който не е социалист, няма място начело на БСП, заяви пред bTV Иван Таков - лидер на движение "Бузлуджа".

Тази позиция заявих още през 2016 година, когато се появи идеята Корнелия Нинова да бъде председател на БСП. Днес съм 100 пъти по-убеден в правотата на това мое мнение, каза Иван Таков.

Той добави, че изборът на временно изпълняващ длъжността председател на БСП, който членовете на Националния съвет направиха на заседанието в събота, е първата, но много необходима стъпка за възстановяване на диалога в партията.

Корнелия Нинова наследи партия с електорален резултат от близо милион гласа. В момента са 150 000. От 2017 г. тя загуби над 800 000 гласа. И дори сега провокациите от нейна страна към социалистите не спират. Седем души от най-близкото й обкръжение водеха по две листи на последните избори. Толкова ли нямаше достойни социалисти от местните структури на партията?! Има, разбира се! Но тя показва системно пълно пренебрежение към тях. И докъде стигнахме? Да бъде предпочетен за представител на БСП в парламента бившият младежки председател на СДС пред бивш младежки председател на БСП в Гоце Делчев. Изборът на Нинова беше между партиен човек, който се е борил за лявата идея, и привнесен елемент, който с нищо не е допринесъл за развитието на партията. Решението й не беше в полза на БСП. Ето това е огромният проблем, каза лидерът на движение "Бузлуджа".

Не разбирам как така се примирихме с това БСП да е петоразрядна партия в парламента и върви дори към шесторазрядна - едни 20 000 гласа ни делят от ИТН! Това не е нормално. Трябва ни обединение вътре в организацията. В събота го започнахме в Националния съвет, но сега предстои много по-трудното - стигането до редовите социалисти през основните партийни организации, районните и общинските структури. Когато го постигнем, БСП ще се върне на полагащото й се място на първа или в най-лошия случай на втора политическа сила в страната, твърди Таков.

Той нарече безумна "войната, която досегашното ръководство на БСП водеше с президентската институция": "Това носеше само вреди и негативи на партията" - заяви Иван Таков. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1273

    4

    Johnny B Goode

    16.06 2024 в 16:09

    Не е Иван Пеков Таков, Иван Янчов Таков е.

    Баща му Янчо бе виден бонвиван по соц време. Беше и женен за Лили Иванова за година-две. Ама после нещо сгази лука с някакви контрабандни палта от Турция и изпадна в немилост.
    Потомствени кокошкари...

    200

    3

    демотиватор

    16.06 2024 в 15:12

    "Нинова наследи партия с електорален резултат от близо милион гласа. В момента са 150 000"

    Иване-е-е, дедо ти Пеко шумкарина (и у "Политбюрото" комундарско беше...) сигур' ти се явява с кошмари насън...
    Съсипахте го туй БКП, бре!!
    Плача с вас неутешимо... (ジ) (ジ)

    2405

    2

    Козон

    16.06 2024 в 14:55

    Иван Пеков Таков не е социалист, а комунист. Такива нямат място в която и да е партия, освен в Вгъзраждане и Падение.

    1010

    1

    Диоген

    16.06 2024 в 14:51

    Пак казвам-не пипайте другарката нинова гадове.
    Нека на спокойствие и по-брзо закрие столетницата

     
    X

    Историите на Иво Иванов