БСП: Нов дълг е по-опасен от избора на Пеевски. Протестирайте

OFFNews 30 юли 2014 в 10:36 11141 12

Янаки Стоилов

"Искам да обърна внимание на хората. Те основателно бяха възмутени от решението за назначаването на Пеевски за председател на ДАНС. Това решение има много по-висока цена и крие много повече неизвестни какви интереси ще обслужва. Хората трябва да разберат, че ако това е актуално в понеделник и продължи да се прави, те трябва да изразят категоричното си отношение, защото изборите могат да загубят значение, ако огромни средства се разпределят така, както това се прави с актуализацията на държавния бюджет."

Това заяви в кулоарите на парламента социалистът Янаки Стоилов в коментар по предложението парламентът да гласува специални правомощия за служебния кабинет.

Според Стоилов и председателя на ПГ "Коалиция за България" Атанас Мерджанов подобни действия са опасни, защото предвиждат емитирането на нов дълг, без да са посочени ясни цели за него.

"Предложеното решение, което се предлага да вземе парламентът за емитиранена нов дълг, за вземане на заеми, не посочва нито основанията, нито размерите, до които това може да бъде вършено от служебното правителство.

Възможно ли е да се дава мандат, без да се посочват условия, таван и целите, с които се прави", попита Янаки Стоилов.

Минути по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че парламентарната му група не възнамерява да участва повече в работата на Народното събрание, с което обезсмисли тревогите на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!