БСП няма да каже ''да'' на ИТН до края на седмицата, Нинова предлага служебният кабинет да стане редовен

OFFNews 04 август 2021 в 19:10 9300 1

Снимка БСП - пресцентър

Националният съвет на БСП реши да продължим разговорите с ИТН по днешната им политическа декларация и тя да бъде основата за един писмен документ, на който ние държим. Това обяви председателят на Столетницата Корнелия Нинова след днешния пленум на партията.

Ако проектокабинетът на ИТН бъде внесен в петък в Президентството, вероятно ще се гласува другата седмица. Така че до тогава продължаваме разговорите с ИТН за уточняване по политиките, каза Нинова.

Националният съвет на БСП е на мнение, че в днешната политическа декларация на ИТН не са отразени достатъчно нашите предложения. Има най-важните: като преизчисляване на пенсии, помощ на младите семейства, но има неща, на които държим и не са отразени, както има такива, по които не сме разговаряли и не сме постигали съгласие, заяви председателят на Столетницата.

Тя повтори, че БСП държи да има подписан документ с ИТН, в който да бъдат нанесени "резултатите от нашите преговори".

Отново ще търсим разговори с Демократична България и "Изправи се. БГ! Ние идваме!". Ако въпреки всичките ни усилия, не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепим втория - този на ГЕРБ. Националният съвет на БСП реши: ако третият мандат дойде при нас, ще предложим служебният кабинет да бъде одобрен за редовен в настоящия му състав, съобщи още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2115

1

Тролов

04.08 2021 в 21:54

Нали уж БСП щеше да настоява само и единствено за писмено Споразумение с твърди гаранции? А Корнелия вече е клекнала на Декларация! Демек вярва на обещания за чиста любов! Колко ли е взела?