БСП намери някакво съгласие с ИТН, но ще решава утре

OFFNews 03 август 2021 в 18:16 2297 0

Снимка БСП - пресцентър

Намерихме някакво съгласие, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата с ИТН, на която бе обсъден проктът за кабинет.

Следващата стъпка от преговорите с "Има такъв народ" е да се намери някаква форма на подкрепа между политиките на двете партии, съобщи Нинова. 

Тя заяви, че решението дали ще подкрепят проектокабинета на "Има такъв народ" ще бъде взето след заседание на Нациналния съвет на БСП, което е насрочено за утре в 14 часа.

БСП и ИТН са се уточнили по два въпроса - първият е по политиките в работните групи, а вторият - да разберат състава на МС предварително. Тези две точки вече били изпълнени.

"Третата, която ни остава, е да намерим формата за подкрепа, политическо споразумение. И четвъртото е утре в 14 ч. да си свикаме Националния съвет на колективен орган, за да вземем окончателно решение. Остава утре и други ден да уточним", каза тя.

Относно имената на предложените министри Нинова коментира така: "Дайте ни време да ги огледаме, току-що са ни представени".

Относно предложения министър за социалната и демографска политика Теодора Пенева Нинова каза, че има "висока степен на компетентност".

„Колегите от ИТН приеха, че ние трябва да имаме някаква форма на политическо съгласие на приоритети. Намерихме някакво съгласие", обобщи Нинова.

На журналистически въпрос, свързан с евентуална нейна оставка, Нинова отговори: "Този екшън вече мина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови