БСП може да отстъпи пред „Атака“, за да спаси кворума утре

OFFNews 17 февруари 2014 в 13:44 9105 8

Пленарна зала

„Внесен е проект за декларация в деловодството на Народното събрание. Утре депутатите ще преценят с гласуване дали темата да бъде включена в дневния ред“, заяви в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

Коментарът и касае проекта за декларация на ПГ „Атака“, която осъжда петъчното изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов. Още в началото на днешното заседание лидерът на „Атака“ Волен Сидеров настоя Народното събрание да приеме декларация, с която да се разграничи от думите на депутата от ДПС. Председателсващата заседанието Манолова обаче коментира, че правилникът не позволява промяна на дневния ред по време на извънредно заседание.

Отказът на ръководството на парламента стана причина депутатите на „Атака“, а по-късно и ПГ ГЕРБ да напуснат пленарната зала, с което извънредното заседание, на което трябваше да се гласува Изборният кодекс, бе прекратено преждевременно.

От последващите коментари на Манолова обаче става ясно, че левицата все пак може и да отстъпи пред исканията на „Атака“, за да си осигури необходимия кворум за утрешното заседание.

Справка на сайта на парламента показва, че дневният ред за утрешното извънредно заседание остава същият като днешния, но от думите на Манолова личи, че допълнителната точка на „Атака“ все пак може да влезе в дневния ред на парламента след гласуване.

Манолова изрази надежда, че депутатите осъзнават нуждата от нови изборни правила, за да не се провеждат повече избори "по фидосовски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!