БСП: Край на преговорите с АБВ за общ кандидат за президент

OFFNews 23 август 2016 в 14:28 11541 6

БСП няма да продължи преговорите с АБВ за общо явяване на предстоящите президентски избори. 

Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова след заседание на ръководството. „Приехме всички лъжи и провокации, че ген. Радев не е кандидатура на БСП, че Георги Първанов диктува ситуацията в БСП, че тази коалиция ще прерасне в такава и за парламентарни избори, че ще правим президентска република. Нито едно от тези неща не е вярно”, обясни тя.

Нинова заяви, че след решението на НС на БСП на миналото заседание, което е възложило на ръководството да продължи разговорите с партии, съюзи, неправителствени организации то го е направило. „Получихме от АБВ проект за коалиционно споразумение. То категорично не отговаря на нашата представа за коалиционна политика и коалиционна култура. Ние не сме равнопоставени партии и нашият кандидат не е равноотдалечен. Той е кандидат на БСП”, заяви председателят на левицата. 

Нинова бе категорична, че БСП няма да позволи, както ГЕРБ позволява на РБ да им извиват ръцете, нито тя самата ще се превръща в Бойко Борисов, който търпи всичките им прищявки само и само да е на власт.

Нинова посочи, че през изминалата седмица са били получени предложения от студентски съюзи, патриотични организации, земеделски съюзи, потребителски организации, известни имена в българската наука, култура и спорт, които желаят да бъдат включени в подкрепата на кандидатурата на БСП, ген. Румен Радев.

По думите й в четвъртък ще бъдат свикани за разговор партиите от коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, а във вторник следващата седмица и Националния съвет на БСП. „Пред тях ИБ на БСП ще излезе с предложение кандидатурата на ген. Румен Радев да бъде подкрепена от широк инициативен комитет. Ако АБВ желаят да се включат в тази подкрепа, моля да се включат”, каза още тя. Нинова подчерта, че днес ген. Радев се е срещнал с членовете на ИБ и е изявил готовност да се върви в тази посока.

Корнелия Нинова каза също, че в четвъртък, от 18:30 ч., в читалището в кв. Младост ще се проведе среща на кандидата за президент на левицата ген. Румен Радев, на която той ще представи платформата си, ще проведе разговори с представители на различни организации. Срещата ще бъде с Асоциацията на военните разузнавачи, Асоциацията на разузнавачите от запаса, Движение „Възраждане”, Национален военен университет „Васил Левски”, Национална асоциация „Сигурност”, Национално движение „Русофили”, Национално дружество „Традиция”, Общобългарски комитет „Васил Левски”, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на парашутистите, Съюз на патриотичните сили „Защита” и Фондация „Тангра”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

6

66

23.08 2016 в 16:27

умна, красива и надеждна като турта ....

13780

5

Перко

23.08 2016 в 15:23

Уж се харесват пък не щат да се вземат. Шантава работа. Червеникаква

14057

4

morkoff

23.08 2016 в 15:11

Ще го натъкмят няма страшно. Ниница само дуе перки.

29585

3

Izalina

23.08 2016 в 14:59

Аха, ясно. Обща стратегия е значи самозакопаването.

Еми явно трябва да се примирим с Баце доживот... или да бегаме по-бързо.

77927

2

El Commandante

23.08 2016 в 14:52

Добре бе, аз не разбирам на кво са всичките тея дебили дето си немат ама НИКВА идея за обективната реалност в живота.
Тва са некви хора дето си живеят в некъв техен тотално измислен свят, бахти...
Кандидат президент на БСП-Ген.Радев.
WHAT THE FUCKING FUCK стрино?

Ма да бехте казали че се отказвате отнапред бе...

И сега сички тръпнеме кого Баце ше назначи за следващия президент...пичое, тва не е държава, тва е некакъв скапан филм, тва се едно са го мислИли Кафка, Бунюел,Дали, Магрит и Миро едновременно....