БСП: Изпълнихме 80% от предизборните си обещания, доверието към нас расте

OFFNews 11 декември 2013 в 11:11 7086 42

Проф. Румен Гечев - вицепремиер и министър в правителството на Жан Виденов, депутат от Коалиция за България и преподавател в УНСС.
Проф. Румен Гечев - вицепремиер и министър в правителството на Жан Виденов, депутат от Коалиция за България и преподавател в УНСС.

 

"По наши сметки над 80% от предизборните ни обещания са реализирани и има добри индикации", заяви депутатът от Коалиция за България Румен Гечев в интервю за bTV.

Той се позова на Европейската статистическа служба Евростат, чиито данни за октомври показвали, че имаме над 30% икономически растеж в подотрасли като електротехника, електроника. "Частното потребление е нараснало със 7% в сравнение със същия период миналата година, но истината е, че строителството все още се свива, макар и малко", каза той.

Според червения депутат доверието в управляващите расте, а подкрепата за ГЕРБ намалява. Причините за това били "успешният старт на социалните програми и сериозната инвестиционна програма".

Той определи поведението на бившите управляващи от ГЕРБ било "неадекватно".

"Те имаха много добро наследство, като икономически растеж и финансови показатели - фискален резерв от 4 млрд. лв., финансова система с рекордно нисък държавен дълг, икономическия растеж за 2008 г., беше рекордно висок", каза Гечев.  Неадекватността се изразявала в това, че тогавашният министър Симеон Дянков веднага минал към политика на "затягане на колана", която задълбочила кризата, вместо да подкрепи икономиката с публични разходи.

Мотото на нашето управление е "реиндустриализация на страната", заяви Гечев.

Румен Гечев е икономически министър в социалистическото правителство на Жан Виденов, запомнено с хиперинфлация, зърнена криза и фалит на банки. Гечев е бил агент на Държавна сигурност  с псевдоним "Економов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!