БСП-Искър кръсти улица в "Дружба" на Бойко Борисов

OFFNews 23 август 2015 в 13:56 6909 5

БСП-Искър организира тържествено „откриване" на хоризонтален ескалатор (траволатор) и участък от ул. „Обиколна" в жк "Дружба" 2. Те кръстиха обектите на премиера Бойко Борисов - лот 00 на магистрала Тракия с подкрепата на СИ Банкя.

Обектите са много необходими на живущите и работещите в жк "Дружба" 2 и в "Цариградски комплекс", за да имат нормален пешеходен достъп до метрото. Въпреки че метрото е изградено с много средства на европейските, българските и столичните данъкоплатци и минава на метри от десетки жилищни блокове с десетки хиляди живущи в тях, хората нямат никаква нормална възможност да го ползват - няма пешеходен достъп - стълби, ескалатор, няма довеждащ транспорт с удобни маршрути, спирки, разписания и тарифна политика. Обещаните на два пъти срокове не се спазват - нито м. март 2015, нито 21.08.2015 г., нещо повече частта на ул. Обиколна още не е започнала да се изгражда, а пускането на траволатора се отлага за пускането на Обиколна и т.н., обясниха организаторите, цитирани от Кросс. 

Те призоваха Столичния общински съвет и кмета на София незабавно да разгледат и приемат предложението на хиляди граждани от жк "Дружба", подкрепено от БСП-Искър и внесено преди повече от половин година от общински съветници от БСП в СОС с настояване за възстановяване на картата за две линии, на почасовия билет и за удобен и достъпен довеждащ транспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови