БСП иска единен орган за контрол на водоемите

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2015 в 11:37 2502 3

БСП ще направи предложение за промени в Закона за водите, обяви депутатът от "БСП - лява България" Корнелия Нинова пред TV7. Три са сериозните причини за наводненията в страната. Това са безконтролното изсичане на горите, затлачени корита на реки и безконтролната собственост на язовирите.

От левицата ще искат създаване на единен орган за контрол, тъй като в момента такъв липсва и отговорността се прехвърля между институциите, както и увеличение на санкциите за неподдържане на водоеми.

"Ако е природна стихия - добре, но тук става въпрос за човешка немарливост, грешки, печалбарство дори от хората, които имат язовири и ги ползват като рибарници." - категорична бе Корнелия Нинова.

"Не може да имаш 268 язовири, на които да не знаеш кой е собственикът", коментира депутатът от опозицията и разкритикува управляващите за това, че употребяват темата, за да си правят PR, но в крайна сметка решения не се намират.

Заместник-председателят на ПГ на БСП определи като цинично изказването на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, която вчера каза, че „трябва да свикваме с бедствията".

При потопа в Мизия чух викове на загиващи. Беше страшно. Абсурдно е от немарливост и човешки грешки наводненията да продължават. В Мизия на третия ден ловяхме шарани, припомни Нинова, която посети наводнения през лятото район.

Корнелия Нинова коментира стратегията на БСП за местните избори, евентуалната коалиция с АБВ и предложенията за отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.

Според нея разговори между БСП и АБВ са възможни, но като цяло в партията на Георги Първанов има някакво раздвоение, смята тя. „Участваш в дясно управление, а в следващия момент искаш да правиш коалиция вляво, която да е обединена срещу управлението на местно ниво. Някак си не се връзват нещата", каза Нинова.

Нинова каза още, че в лично качество споделя идеите на министър Калфин за социалната реформа. Имаме проблеми в БСП и това е безспорно, но имаме и основание за самочувствие, коментира още Нинова. Ние сме единствената истинска партия с идеология и работа, която отговаря на тази идеология, смята социалистката.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 12:16

Е, то при БСП бедствия няма. Съобщение на МВР след земетресение:"Гражданите да се приберат спокойно по домовете си. Епицентърът е открит и заловен."

03.02 2015 в 12:11

Аааа, добрутро Нинова!
Ама аз доколкото си спомням и по ваше време имаше наводнения,вие какво направихте по въпроса?

Страничен въпрос:Кой си затваряше очите и подкрепяше масовата подмяна на кадри в инспекциите по екология (или както там им казват на тея неща) от типа: Иван аут, Мехмед ин, ако изобщо се сещаш за кво ти намеквам?

Въобще,като чуя за някоя "конструктивна" инициатива на БСП и почва да ми се повръща...

03.02 2015 в 11:56

Да си дойдем на думата "единен орган за контрол на водоемите", а на всичко останало, да обединим фракциите и пак, с червеното знаме в ръка, да спасим България другари, да живеят всички БКП-та у нас и по цялата планета! Червени боклуци, политически пачаври, ненадминати некадърници, крадци, мошеници, мародери, лъжци и убийци!