БСП иска да знае състава на правителството, не може да реши дали да го подкрепи без пленум

Имаме 90% припокриване в политиките с ИТН, даже и в детайлите, коментира Явор Божанков

OFFNews 01 август 2021 в 09:04 3903 0

Снимка Архив

Над 90% от политиките на БСП и Има такъв народ се припокриват. Бях част от преговорните екипи, от ИТН дойдоха много подготвени и обсъдихме детайли. 

Това заяви Явор Божанков от БСП по БНТ. По думите му ИТН са приели много от приоритетите на социалистите. 

Мандатоносителят видя как работим, ние не поискахме министри. Може би Има такъв народ се видях притиснати от Демократична България, след като те обявиха имена от служебното правителство. Ние можехме да поискаме Янаки Стоилов, Бойко Рашков да останат, но това взривява преговорите, обясни Божанков. 

Нищо няма да става на всяка цена, допълни той. ДПС трябва да са извън червената линия, ако те са недоволни, това е добър знак, коментира Божанков. 

Ние искаме да разберем състава на правителството и държим това да стане преди представянето му в зала. Не сме някаква лидерска партия та председателят да решава на място в парламента, взимаме колективни решения и трябва да се съберем на Национален съвет, категоричен бе Божанков. 

Не бихме подкрепили 100% мажоритарен вот, но не по всички въпроси трябва да имаме съгласие, каза още той. 

Ако Кирил Добрев, Весела Лечева, Георги Гергов искат оставката на Корнелия Нинова, това е по-скоро аргумент тя да не я подава, коментира вътрешните противоречия в БСП Божанков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови