БСП и Изправи се! Мутри вън! няма да подкрепят кабинет, оглавяван от Даниел Митов

OFFNews 14 април 2021 в 20:42 9367 0

БСП и "Изправи се! Мутри вън!" няма да подкрепят кабинет, оглавяван от Даниел Митов. Това се разбра от думите на Иван Ченчев от левицата и Арман Бабикян от коалицията около Мая Манолова. Ченчев уточни, че и Цвета Караянчева, която ГЕРБ ще издигне за председател на 45-ото Народно събрание, няма шанс да получи рамото им, защото и двамата са компрометирани като политици.

"Ние няма да подкрепим по никакъв начин предложение на ГЕРБ за каквото и да било, та камо ли с тези познати лица, които носят със себе си толкова много гафове, отново да се докопат до позиции на властта. Господин Даниел Митов не веднъж е изразявал позиции, които са били коренно в разрез с тези на БСП, но според мен и на настроенията в обществото, така че по същия начин е отношението към това г-н Митов да е премиер", заяви Ченчев, цитиран от БНР.

"По-скоро ще бъде кандидатиран като екстензия на Бойко Борисов, която предварително е обречена. И понеже Борисов не иска да си признае, че той като премиер би бил предварително обречен, затова пробутва свои матрьошки", каза и Арман Бабикян.

"Има такъв народ", Демократична България и ДПС засега отказват коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови