БСП и ГЕРБ с различни обяснения заради кого Борисов се извинявал на Путин

OFFNews 31 май 2018 в 13:25 3896 2

Управляващи и опозиция са на различно мнение за какво точно около "Южен поток" се е извинил Борисов на руския президент Владимир Путин.

"В Русия Бойко Борисов се опита да поправи собствените си грешки от спирането на енергийните проекти, но според нас не успя", заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова и подчерта, че е очаквала много повече конкретика от посещението. 

Тя обаче определи като добър знак срещуте на президента Румен Раде и на премиера в Москва. По думите й чрез тях са се размразили българо-руските отношения. Нинова добави, че се надява започнатият диалог между България и Русия да продължи на всички политически, дипломатически и икономически равнища, защото "е в интерес на България".

"Мисля, че господин Борисов отиде, за да осигури газ за хъб „Балкан“, но нищо подобно не е получил. Замразяването на „Южен поток“ и на „Белене“ очевидно ще струва много за националния интерес, както виждаме от тези разговори. Нищо конкретно по „Южен поток“, „Белене“, хъб „Балкан“. Ще следим как ще се развиват нещата, но смятаме, че трябва да продължат разговорите",каза още Нинова.

От ГЕРБ обаче обявиха, че Борисов се е извинил за чужди грешки. "Премиерът Бойко Борисов се извини за това, че „Южен поток“ е направен от социалистите, когато управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него "Южено поток" е бил заложен грешно, а от него е лъхало "само корупционен механизъм и схеми". "Времето ще покаже дали посещението на премиера Бойко Борисов в Русия е било успешно или не", каза още Цветанов. на той.

ДПС пък настояха Борисов да иде в парламента, за да запознае депутатите с резултатите от срещите му в Русия.

"Имаме откъслечна информация от медиите. Няма да правим предположения, за да няма спекулации. България е парламентарна република. Би било добре изпълнителната власт да представи пред Народното събрание резултатите от такива срещи", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

2

Севтопол

02.06 2018 в 12:33

Има и още по-правилен въпрос: защо Радев отиде в Сочи? В смисъл, защо Путин дори не си мръдна пръста да приеме нашия президент в Москва?

12044

1

Backko

01.06 2018 в 12:29

Правилното заглавие е "За какво Борисов отиде в Русия, да целува задници?"

От толкова навеждане на Тиквата на Запад на Изток да целува дирници, неговия постоянно е навирен. Горко и на държавата с политици без топки.
 
X

Да помогнем на украинските деца!