БСП: ГЕРБ раздава пари на своите общини и се опитва да убие местната власт

OFFNews 27 декември 2018 в 16:43 6111 1

Кметове от БСП обмислят да напуснат Управителния съвет на Националното сдружение на общините, ако на предстоящото Общо събрание не се обсъди темата за начина, по който се разпределят средствата за общините.

Това каза пред журналисти в централата на БСП Донка Михайлова, кмет на Троян. Обмисля се напускането на Управителния съвет, но ще останем в сдружението, каза Кирил Добрев, заместник-председател на БСП, и посочи, че от 23 членове на УС петима са от БСП.

Добрев посочи, че с постановление на Министерския съвет от 19 декември правителството "отново без всякакви правила раздаде поредните 146 млн.лв. за българските общини". За общини на ГЕРБ се предвидени 98 млн.лв., за общини на ДПС - 25 млн.лв., за други общини -17 млн.лв. и едва 4 млн.лв. в общини, управлявани от БСП, допълни той.

ГЕРБ уби парламентарната държава, а днес е на път да убие и местната власт, коментира Кирил Добрев.

През миналата година са раздадени повече от четвърт милиард лева без правила, уточни още Донка Михайлова. "УС на сдружението настоя за ясни процедури и критерии при разпределяне на средствата от републиканския бюджет, но броени месеци след това сме свидетели на постановлението. На среща с министъра на финансите поискахме за всички български общини 110 млн.лв. за капиталова субсидия, но получихме отказ" заяви тя и обърна внимание, че "месец след това се дават милиони без правила".

Според Кирил Добрев част от парите по постановленията за разпределяне на средствата през миналата и тази година са дадени на общини, чиито обекти са елемент на прокурорски проверки. Вече се вижда, че ДПС е финансовият партньор на ГЕРБ, допълни още Добрев. Следим внимателно как ще бъдат разпределени средствата за магистрала "Хемус", увери той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

27.12 2018 в 17:10

ОКО ВТОРИ - нямало да управлява ОФИЦИАЛНО с ДПС. А за НЕОФИЦИАЛНО?! Нищичко не казва...
Факт - гласуването за новите заеми от 16 млрд. лева...
В огромен дефицит за нови коалициионни партенки, Баце си турга поредната тенекийка.. Щото некой пак требе да го подпира.. Иначе тоз филм - "АЗ спИчелих, ама що не управлявам?" и хоп под магнолията.. Го гледахме...
А как започна всичко - - "ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган." 22,09,2010 Д-р Михайлов…