БСП: Финансовата децентрализация на общините буксува

OFFNews Последна промяна на 19 май 2017 в 08:43 2610 0

Снимка Фейсбук на Владимир Москов

Финансовата децентрализация на общините буксува, но тя трябва да се случи, заяви зам.-председателят на БСП и член на УС на Националното сдружение на общините Владимир Москов по БНТ. Той подчерта, че е действащ кмет. Според него е нужна категорична политика за общините.

„Има такъв съвет към правителството и той трябва да заработи. Има капацитет и Националното сдружение. Има и достатъчно експерти. Въпрос на политическа воля е да се изчисти този проблем”, поясни социалистът и обясни защо не се случва. „Разговаряме с министри и в крайна сметка подписваме едни хубави документи, и всичко остава на хартия. Бюрокрацията трябва да се намали”, обясни Москов. 

Владимир Москов посочи като най-неотложни задачи осигуряване на поддръжка на инфраструктурата, по конкретно пътната, базите на образованието и здравеопазването, подобряване на ВиК инфраструктурата в градовете и селата, както и осигуряване на достатъчно средства за издръжка на социалните заведения. „Нужни са финансови източници, за да решаваме проблемите на хората”, обясни Москов.