БСП: Едно семейство управлява Габрово

Цветанов имал сценарий на социалистите, който да го скара с Борисов

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2017 в 13:28 16526 7

През последните дни в централата на БСП има над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушения по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки. 

Това заяви зам.-председателят на БСП Жельо Бойчев. Той подчерта, че предоставя данните, провокиран от призива на Борисов, който преди срещата си с парламентарната група и ръководството на ГЕРБ е казал, че иска да бъдат изяснени всички подобни случаи, за да не се стига до ситуацията с Добрев. „Има нещо много притеснително – откакто започнахме тази кампания, членове и симпатизанти на партията, които подават тези сигнали, са подложени на груб натиск и на заплахи. Надявам се премиерът Борисов да реагира и по този въпрос. Ясно да покаже – ще има ли върховенство на закона в страната ни, ще има ли правила, които важат за всички“, каза още Бойчев.

Кристина Сидорова: Едно семейство управлява областните структури в Габрово

За да бъде назначен някой в Габрово, трябва да е член на ГЕРБ. Това е моделът на град, в който с голямо мнозинство печели ГЕРБ, заяви народният представител от „БСП за България“ Кристина Сидорова. Тя подчерта, че изнесените факти са в помощ на г-н Борисов и на ГЕРБ, за да нямат неприятното усещане да осветлят те роднинските назначения в Габрово. Сидорова представи схема за назначения, според която братът на Томислав Дончев – Момчил Дончев е назначен лично от кмета на Габрово за управител на общинско звено „Озеленяване“. „Управлява бюджет над 1 млн. лв. Назначен е без конкурс и ясни критерии, на които трябва да отговаря“, обясни народният представител.

По нейните думи братът на бившия народен представител Цветомир Михов от година и половина не работи в габровската болница, но това не му пречи да е част от Съвета на директорите и на тази си длъжност да получава заплата от няколко хиляди лева. „Кръстниците на кмета на Габрово са съответно: Мария Недева - председател на ОИК и РИК в Габрово, Момчил Недев - юрисконсулт на НЗОК и на големи европейски проекти, които изпълнява община Габрово. И двамата са назначени лично от Таня Христова, без конкурс“, каза още Сидорова. Тя подчерта, че фирмата на Цветомир Михов изпълнява обществени поръчки за поддръжка на автопарка на Общински пътнически транспорт – Габрово. „Областен управител на Габрово е съученичка на жена му. Нейният съпруг пък е зам.-директор в МВР. Едно семейство управлява областните структури в Габрово“, коментира народният представител от левицата. 

Стоян Мирчев: Показваме лицето на една мафия, която със сила се опитва да прикрие следите си

След като вчера разкрих същата роднинска схема в Силистра, нашият областен председател е бил заплашен директно от двама общински съветници за това, че сме изнесли информация за какъв октопод става въпрос, заяви народният представител от левицата Стоян Мирчев. Той обясни, че общинският съветник Ганчо Маринов, който е назначил сина си в община Силистра и снаха си, като служител на общинска фирма, се е обадил и буквално е казал на председателя на БСП: „До два месеца ще те затрия, боклук такъв“. 

„Председателят на общинския съвет Мария Димитрова също се е обадила на нашия председател и също го е заплашвала и тормозила по телефона. Тя е назначила мъжа си за обществен възпитател в община Силистра“, обясни народният представител. Според него това е лицето на една мафия, която със сила се опитва да прикрие следите си. „Това е октопод, който усвоява обществените средства и потъпква всички закони в община Силистра“, допълни Мирчев. По неговите думи ситуацията е същата и с кметицата в община Алфатар. „Г-н Борисов, хората в област Силистра вече не могат да търпят този мафиотски кръг. Вземете решения – има достатъчно документи за тези обвързаности. Отстранете тези мафиоти и не има позволявайте по този начин да тормозят български граждани и да ги заплашват за живота имл включително“, призова Стоян Мирчев.  

Цветанов: БСП има сценарий за разкол в ГЕРБ

Ако Томислав Дончев беше назначил брат си докато беше кмет на Габрово, щяхме да сме съгласни с всички твърдения на БСП, щяхме да вземем и отношение", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той допълни, че има сценарий, който БСП подготвя и чиято цел е да всее разкол между Цветанов и Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

7

мнение от IP

06.10 2017 в 09:34

И ще стане накрая като преяждането с фъстъци в правителствения самолет, което иначе не одобрявам. Обаче докато ни обясняват как братовчедката на съученика на жената на кмета работи някъде, КОЙ си свирка...

21765

4

Victimized

05.10 2017 в 17:55

Не е само това, преди няколко години имаше почти ураганен вятър, който помете скелета и току що поставени дограми от общинска сграда, който в последствие убиха една жена на улицата. Та ремонта на тази сграда го правеше тогава фирма собственост на бащата на кметицата ......

2947

3

theprofet

05.10 2017 в 16:36

ШУРОБАДЖАНАЩИНА и ЗАПЛАХИ... нищо необичайно за МИЛИЦИОНЕРИТЕ.

8094

2

дони

05.10 2017 в 15:58

Значи, който е член на ГЕРБ не може да работи никъде, така ли? Или пък не дай си Боже, ако брат ти стане депутат, ти си обречен на гладна смърт! Махалото ви отиде в много крайна позиция, ставате смешни с "кръстници", "съученици", "приятели"...