БСП: Бюджетът на управляващите е популистки

OFFNews 11 ноември 2017 в 14:07 4412 0

Бюджетът на управляващите претендира да е консервативен, десен или бюджет на стабилността, но е пълен с псевдопопулистки мерки, които разхищават по начин, по който не носят нито растеж, нито промяна, нито справяне с негативните тенденции, характерни за България.

Това заяви народният представител от „БСП за България” Атанас Костадинов по Дарик радио. По думите му не може, слагайки във фризера бюджета, под предтекст, че държим някаква стабилност, да не успеем да пречупим негативните тенденции и в икономиката, и в социалните системи, в здравеопазването, образованието.

11 параметри се замразяват в така наречения бюджет на стабилността на управляващите, обясни Костадинов и допълни, че там са еднократна помощ при бременност, за майки-студентки, при раждане на близнаци и редица други. 

Паралелната държава на управляващите отдавна е заместила реалната държава, каза Костадинов. По думите му за управляващите държавността не е важна. „Премиерът Бойко Борисов дори не дойде при представянето на новия здравен министър. Това показва пренебрежение. Отношението на ГЕРБ към това, че ние ще внесем вот на недоверие, е отношение и към всички институции”, категоричен бе социалистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови