Братът на Чеченеца подаде оставка като районен зам.-кмет в Пловдив

OFFNews 07 април 2023 в 19:15 4769 2

Братът на Чеченеца
Заместник-кметът на район "Западен" в Пловдив Димитър Караилиев подаде оставка заради скандалния клип с момче със специални образователни потребности.

Заместник-кметът на район "Западен" в Пловдив Димитър Караилиев подаде оставка заради скандалния клип с момче със специални образователни потребности. 

Той е брат на един от участниците в клипа - Петко Караилиев, известен като "Чеченеца".

"Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си", пише Караилиев и допълва, че осъжда действията на брат си.

Преди три дни в социалните мрежи се появи грозен видеозапис, на който т.нар "инфлуенсъри" Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката се гаврят с момче със специални образователни способности. Ден по-късно Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили - отведена на разпит.

По-рано днес Димитър Караилиев, който е активист на ГЕРБ, написа във фейсбук:

"Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми.

Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си. Като негов брат никога не съм правил опит да прикривам или извинявам постъпките му!
Напротив - осъждам действията му, в които беше замесено и момче в неравностойно положение. Има правораздавателни органи, които да решат дали е виновен, или не!

Обръщам се и към с призив към младите хора - внимавайте с действията си в и извън социалните мрежи, особено когато те засягат и други хора.
Призовавам медиите да не спекулират с темата, защото никой човек не може да избира или да контролира роднините си!"

Петко Караилиев - Чеченеца, Емили Йорданова и Тодор Чалъков - Куката, остават в ареста заради скандалното видео, заснето в търговски център. И тримата са с повдигнати обвинения за хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

PaulPierce

08.04 2023 в 10:40

Боко заменя един корумпиран с друг корумпиран, както направи с цялата си партия

345

1

Джендо Джедев

07.04 2023 в 20:04

Един човек с достойнство! Макар че аз лично не виждам причина да подава оставка, но щом е преценил, че няма да може да живее едновременно със свинщините на брат си (за които едва ли има каквато и да било вина) и с обществения си пост, така да бъде.
 
X

Да помогнем на украинските деца!