Божанов предлага как да се премахнат 'чадърите' за рецидивисти на пътя

OFFNews 10 юли 2022 в 17:02 4810 2

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Божидар Божанов, министър на електронното управление в оставка

Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов е изпратил писмо до МВР с предложение как да бъде установено има ли рецидивисти на пътя, както и как да се премахнат "чадърите" над нарушителите.

В профила си във Фейсбук той разяснява, че идеята е да бъдат публикувани данните за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления.

"Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно, ако има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, но ще бъде ясно в кой град колко шофьори има с множество нарушения", обяснява Божанов.

Той посочва, че данните ще могат да бъдат ползвани и за анализи за повишаване на пътната безопасност от общините и неправителствения сектор.

"Смятам, че ще имаме достатъчно време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен контрол и превенция, и спиране на "чадърите" над нарушители."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Ivo RadAr

10.07 2022 в 20:26

Аз пък предлагам да се промени законът и лицата с многократни противоправни деяния да минават задължително през дежурен магистрат , който да решава какво да става и как да се изпълни със свои решения ВЕДНАГА след констатираното противоправно деяние , или на другия ден.

-240

1

редовно четящ

10.07 2022 в 19:40

Това означава мафията да си направи харакири.
 
X

Да помогнем на украинските деца!