Божанов: Ние допуснахме Пеевски да се наложи като говорител на правителството

Това е урок за учене и грешка, която трябва да отчетем, каза депутатът от ПП-ДБ

Ружа Райчева 12 юни 2024 в 18:44 5758 4

Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Божидар Божанов

Делян Пеевски по собствена инициатива се превърна в говорител на правителство, в което не участва. Нашата грешка беше, че допуснахме това и хората започнаха да го приемат като такъв. Комуникационно така излезе.

Това заяви пред БНТ бившият министър на електронното управление Божидар Божанов от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

"Въпросът е в медийния фокус, който той постави в себе си и нашата невъзможност да отместим този фокус. Това е урок за учене и грешка, която трябва да отчетем", заяви Божанов.

По думите му разговор за разцепване на коалицията ПП-ДБ този етап не се води на вътрешнопартийно ниво.

Според данните на ЦИК именно Божанов е кандидат-депутатът, събрал най-много лични преференции. Той коментира факта, че знакови лица на ПП-ДБ не влизат в ЕП - сред които Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и Атанас Славов

"Да, Бъглария" обикновено не страдаме от преференции, даже напротив. Нашите кандидати са силни с личния си вот. Действително г-н Мирчев и г-жа Цонева не влизат, но това не е заради преференции. Те все пак са добър инструмент, за да покажат избирателите от кого са доволни."

Божидар Божанов потвърди досегашните заявки от страна на ПП-ДБ - че ще влязат в ролята на опозиция в 50-ото Народно събрание.

Той коментира подадената от лидера на "Да, България" Христо Иванов оставка. Според него причината са допуснатите в управлението грешки.

"С тази оставка не свършва, а започва нашият анализ на грешките. Предстои да влезем в детайли. Нотката на позитивизъм е, че по-голямата част от избирателите са си останали вкъщи, те не са припознали някой друг", каза той.

Засега от коалицията ПП-ДБ не са провеждали официална среща след изборите, а само телефонни разговори.

"Дали ще има други оставки е решение на всяка една от партиите. Имаше проблеми в кампанията ни. Спорно е дали е била работеща или неработеща. Кампанията беше трудна - заливаха ни с кал, компромати, това е и една от причините за ниската избирателна активност като цяло", допълни Божанов.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    17439

    4

    мнение от IP

    13.06 2024 в 06:48

    Грешката беше, че се опитахте да премълчават е част от истината, а друга част да рекламирате. Обаче тези пиар похвати отблъскват вашите избиратели, защото им изглеждат като подценяване, неглижиране и опит за заблуда.

    2104

    3

    Mateevk

    12.06 2024 в 23:13

    На Пеевски нямаше как да му се затвори устата, което означаваше, че трябва да бъде надприказван. Че по всеки важен повод трябваше да се реагира на мига и да се обяснява с думи прости за какво става дума, а не да се върви след събитията с оправдания и обяснения. Наглата Григорова въртеше реклама - Откраднаха ни София! Да си върнем България! Трябваше начаса да я забодете заради разпространявана очевидна лъжа. Примерно...Трябваше още на следващия ден след внасянето на нейната жалба за кметските избори, да разпространите истината и да я изобличите. Трябваше просто някой да провери 1500 протокола, от които малко над 500 бяха с разминавания. Те всички бяха качена на сайта на ЦИК и аз свърших тази работа, но кой съм аз...И още и още....

    -393

    2

    br.bravo

    12.06 2024 в 22:00

    Смяна на всички лидери, особено Петков и Василев!

    -885

    1

    nms

    12.06 2024 в 21:41

    Има няма след 9месеца се сетихте, ако бяхте чели коментарите в нета там хората го писаха, ама тогава се носехте из облаците на властта.

     
    X

    Историите на Иво Иванов