Божанков: Всеки с моята фамилия е под засилена проверка за всичко

Президентът води война с всички, партиите - една с друга, главният прокурор - с политиците

OFFNews 07 декември 2022 в 20:42 4209 1

Божанков

Снимка БГНЕС

Явор Божанков

Всеки, който носи моето фамилно име, в момента е под засилени проверки за всичко. Като физически, юридически лица, по всякакъв възможен начин. Това е точно каквото изглежда – натиск. Казваш, че служебният кабинет е такъв, отправяш критика - получаваш съответно отговор", обяви депутатът от БСП Явор Божанков пред бТВ.

По думите му тази служебна власт му приличала на ранния Борисов: "Използва държавната машина за разправа с неудобни критици и опоненти".

"В България започна престрелка. Президентът води война с всички. Самите политически партии са в битка една с друга. Главният прокурор казва "политиците са виновни", политиците казват "главният прокурор е виновен", посочи той.

Соцдепутатът смята, че нови избори няма да променят картината, а ще оставят държавата в "безконтролната власт на служебните кабинети". Той обясни, че причината да не се състави правителство е заровена дълбоко в това, че няма национални цели, "няма нещо, което да ни обедини като общество и народ в момента". И докато не бъде разрешен този казус, той не вижда как ще се направи кабинет с каквито и да е формули.

Явор Божанков обясни мистериозното си изчезване с това, че бил в САЩ по програма за обмен на опит в сферата на политиката. И категорично отрече да има нещо общо с дискусиите около хартиената бюлетина.

"Аз си казах мнението и гласувах "против" преди да замина. Върху моята свобода не е упражняван някакъв контрол", посочи още депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

1

Того

08.12 2022 в 04:57

Проблемът за това България да е в такова положение е, че имаме проруски президент, че БСП, ДПС, ГЕРБ, Възраждане и Яневата партия са проруски партии. Проблемът е че нямаме министър председател като Стамболов или Иван Костов. Поне от 400 години Русия виси като воденичен камък на шията на българите.