Божанков: Радев връща Борисов на власт чрез служебния си кабинет

OFFNews 15 август 2022 в 11:53 3371 4

Архив

Снимка Архив, БСП

Явор Божанков

Радев връща Борисов на власт чрез служебния си кабинет, заяви пред Нова телевизия Явор Божанков от БСП.

"Реален риск Борисов да се върне има, особено с последните действия на служебния кабинет по отношение на непрестанните атаки, които виждаме. Единственият резултат, който виждаме, е рискът Борисов да се върне на власт", добави той.

След това Божанков разкритикува действията на назначения от президента Румен Радев служебен кабинет:

"Служебният кабинет трябва да организира изборите. В момента той прави всичко друго освен това - назначава хора в напоителни системи, уволнява на най-ниско ниво до най-високо ниво държавна администрация."

Явор Божанков обобщи, че служебният кабинет има три основни критики към правителството на Кирил Петков - външна политика, инфраструктура и енергетика.

"То точно това са трите сектора, управлявани от Слави Трифонов и Има такъв народ" и нямам обяснение защо точно хората на ИТН са в служебния кабинет", добави той.

По повод излъчването на правителство от следващия парламент, Божанков заяви, че левицата няма да се коалира с ГЕРБ и "малкия ГЕРБ", ДПС и "малкото ДПС". Под "малкия ГЕРБ" той визира "Възраждане", а под "малкото ДПС" - бившия коалиционен партньор "Има такъв народ". Божанков смята, че тези четири партии са част от корупционния модел и затова БСП няма да се коалира с тях. Като възможни коалиционни партньори той определи всички формации, готови да довършат съдебната реформа и да застанат срещу корупционния модел.

По отношение на различията между ПП, ДБ и БСП по темата "Газпром" (левицата настоява за възстановяване на договора за руски газ, от ПП и ДБ твърдят, че договор има, но руската страна не го спазва) Божанков заяви, че позицията на партията му не е продиктувана от някаква идеология, а от нуждите на бизнеса и работодателите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови