Борисов зове Денков и зърнарите да спрат със заканите

Портних ще е кандидатът на ГЕРБ във Варна, а Красимир Николов на Добрич. Лидерът на ГЕРБ обаче мълчи за номинацията за София

OFFNews 16 септември 2023 в 14:39 1924 2

борисов

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов.

Премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в курорта Албена.

Той каза още, че проблемите се решават на масата на преговорите и че грешката на премиера Николай Денков е в квалификациите, които е използвал.

Според Борисов държавата трябва да помогне на сектора с нови пазари, на които да бъде изнесено жито, царевица и слънчоглед. Той обаче припомни на недоволните зърнопроизводители, че от времето, когато той е бил начело на страната, този бранш е получил над 30 млрд. лева и не може да си позволяват да говорят, че ще съборят държавата.

Бойко Борисов благодари на Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Асен Василев и Делян Пеевски за това, че "с цялото законодателство, което подготвяме, приемаме, приехме, вчера Европейската комисия свали мониторинга за корупция за България и Румъния".

„Това отекна много добре в света, това е много добре за България, това е много добре за всички нас“, каза още Борисов, цитиран от БТА.

Според него влизането ни в Шенген може да стане само с нулева толерантност по отношение на нелегалната миграция и призова министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да съсредоточи цялото си внимание по границите.

ГЕРБ издига Иван Портних за кмет на Варна, а Красимир Николов - за Добрич, стана ясно още от думите на Борисов. Той обаче отказа да каже кого ще номинира партията за столичен кмет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

2

REXX

16.09 2023 в 23:05

На Тиквата му е криво щото Денков показа че има топки и индиректно показа че Баце няма щото през последните 15 години, колкото пъти зърнарите заплашваха със стачка , толкова пъти Баце смъкваше гащите и заемаше поза партер.

645

1

wakeup

16.09 2023 в 16:08

Тиквата е виновен за тяхната наглост При всеки вой от тяхна страна той им отстъпваше И как не - от тази зърнена мафия се пълнеха партийните каси С тези пари и сега върти мръсните си номера
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика