Борисов: Завистливи мъже искат да влязат в обувките ми

OFFNews 12 март 2014 в 09:53 2310 17

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

"Вече ми омръзна. Като наближат избори, почват всички да се правят на мъже. Да ви кажа, по-лошо от завистлив мъж - няма. Моята съдба така се нареди, за съжаление, че все някакъв мъж има, който иска да прилича на мене."

С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази възмущение от политическите си опоненти. Макар че не уточни за кого конкретно говори, Борисов даде още обяснения:

"Изредиха се цяла плеада от кандидати за какво ли не, просто ми омръзна. Завиждат ли, броят ли ми, по цял ден - не мога да ги разбера. Искат да ми влязат в обувките и да бъдат като мене."

Експремиерът коментира срещата с медиите, която властта организира в понеделник. Борисов бе категоричен, че на нея Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Лютви Местан е трябвало да започнат с "едно благодаря на Борисов".

"Тази пресконференция, която дадоха, можеше да започне с едно "благодаря" на Борисов, който в най-тежката и финансова и икономическа криза спаси държавата и построи толкова, колкото ние - БСП и ДПС, за 20 г. не сме", каза Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ подчерта още, че великденските надбавки са начин за купуване на гласове и правителството прави предизборна кампания чрез парите на данъкоплатците.

По повод предложението от лидера на левицата Станишев, който покани Борисов на дебат, експремиерът заяви, че подобен разговор може да има само ако председателят на БСП реши за какъв пост иска да се бори.

"Станишев трябва да каже какъв иска да бъде - ако ще е премиер, да се явява на дебат за премиер. Той дезертира от тази позиция, въпреки че преди четири години твърдеше, че е най-подготвен. Ние имаме обявен водач за листата за евродепутат. Той ще ли е водач на листа, ще ли е евродепутат", попита Борисов.

Той предрече още, че Държавен фонд "Земеделие" ще е "бомбата", която ще свали правителството, защото, според него, там злоупотребите са огромни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!