Борисов защити Главчев: Да си премиер не е лесна работа

OFFNews 20 април 2024 в 18:56 1918 9

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов защити служебния министър-председател Димитър Главчев, който беше упрекнат от президента Румен Радев, че "не знае с какво се е заел като премиер". Борисов заяви, че Главчев "не знае, той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата" и да си премиер не е лесна работа.

Радев: Получих авангардно предложение от Главчев, все още не е разбрал с какво се е заел

"Той не знае, той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа. Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове - аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи", коментира лидерът на ГЕРБ от Пловдив.

На въпрос дали сагата с външния министър приключи Борисов отговори "не знам, питайте ме само каквото зависи от мен".

"На ПП медиите да не зададат нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на "Подуене" от ПП, а майката е министър. Или как Гвоздейков е министър? Как Вътев остана министър? Как областните управители, с кое право са от ПП в момента в Пловдив? Та само за външния министър ви диктуват да питате?", продължи Борисов.

Той не пропусна да упрекне и енергийната политика на кабинета "Денков".

"Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте. 3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина. Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят - всичко излиза на яве", каза лидерът на ГЕРБ.

Вчера на извънредно заседание Народното събрание задължи служебния министър на енергетиката Владимир Малинов да предоговори споразумението с турската енергийна компания "Боташ", подписано от служебния кабинет "Донев".

Парламентът прие проекторешение, внесено от председателя на временната комисия по повод споразумението между "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ" Жечо Станков от ГЕРБ. Няколко дни той отказваше да внесе доклада в деловодството под предлог, че вътре има писмо със секретен гриф. В крайна сметка след дълги спорове и почивки докладът беше внесен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

11

ob1

21.04 2024 в 11:04

Хммм, все е по-добре от кълването на тиквената дръжка, шабчиц!

-10000

10

ob1, кълвеш като шаран на гола кука.

318

9

Valioka

21.04 2024 в 07:51

Не е лесно да си министър председател, още по трудно е да си зависим, защото нямаш собствено мнение и не знаеш кога какво да кажеш... Понеже след 1 час ще ти се наложи да кажеш или направиш точно обратното...

9347

8

Анализи

21.04 2024 в 00:45

Тиквоний разбира и от външни работи Ами да откакто научи "конграчулейшън". Голяма работа, нагъл прост.

-1650

7

ob1

20.04 2024 в 21:38

Емигрирай, шабчиц, грам няма да ми липсваш!
Нито ти, нито полюциите на тиквата.

Знаеш ли, най-много ме потриса себеотрицанието, с което дъвчете дръжката на тиквата... Не че ти дреме, де.

-10000

6

Мачкай Боци. Тиквуний е строг, но справедлив. Гледам конкуренцията на Боко - кирцата, лена, гнома, иво мирчев и ми идва да мигрирам в Папуа и Нова Гвинея...

-10000

3

„Той беше избран за шеф на Сметната палата, новата Конституция го изпрати на най-отговорното място в държавата“, каза Борисов за служебния премиер.

Бойко Борисов коментира и обсъждания договор с турската компания „Боташ“. „Към днешна дата той е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа, тогава той ще стане изгоден“, смята лидерът на ГЕРБ.

Аз сега на Яким ли да вярвам или на Боци...

1236

2

БотоксПутю

20.04 2024 в 19:21

Радев е слаба ракия в сравнение с Банкята. Учи на зуст и репетира речите пред Деса. Банкята като талантлив и харизматичен комедиант, импровизира и сказките му са мехлем за душата на голяма част мъдрия български народ .
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки