Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов за Манолова: Тя се справяше добре като омбудсман, не съжалявам, че я взех (обновена)

OFFNews 03 септември 2019 в 10:07 5266 5

Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля, че за държавата е било добре и не съжалявам. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов.

"Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен, каза още той, цитиран от Фокус. През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и министри”, обясни Борисов.

Премиерът посочи, че единствената му претенция към Манолова е относно интервюто, в което е казала, че държавата я саботира и репресира. „Няма как да те репресира държавата щом всичко, което иска, го получава”, добави още Борисов. 

Надявам се Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да проведат една коректна кампания за местните избори. „И двете са умни, отговорни, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно да се скрият зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи", добави Борисов.

Когато ГЕРБ мечтаеше за отмъщение и имаше цялата власт да го свърши, заради инсинуацията в Костинброд, помните тази манипулация ни струва много проценти на ГЕРБ, Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала на прокурорите. Помните ли за автобуси с двойни дъна, помните ли за какви лъжи се говореше. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох, казах им, че ни трябва такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно”, обясни още премиерът.

Тя идваше при мен и ми казваше „аз искам да съм си омбудсман, както ти искаше да си главен секретар“, моите приятели знаят, че моята любов е МВР и ако имаше как, да съм си главен секретар. Тя каза „аз искам да съм си омбудсман" и за това я подкрепях в закони във всичко, което иска, а сега реши да е кмет. 

Така че Фандъкова с право ми се сърди, че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм ѝ помогнал по времето, когато е била кмет, коментира още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

5

AnderXale

03.09 2019 в 15:50

Тоя май си мисли, че държавата вече му принадлежи по право...

3811

4

Toni2019

03.09 2019 в 13:27

2. Ти явно не следиш сапунката. Спомни си как разполагайки със социологически данни за нагласите ГЕРБ предложи най-слабия кадър за президент Цецка (която после дори в родния си град като лидер на листа не можа да влезе депутат та я направиха министър) чрез което позволи на социолозите да възродят изкуствено БСП чрез преписване на наказателния вот получен за Радев. Всеки интересуващ се от обществен контрол много добре знае, че без силен стимул няма стабилност от типа разделяй и владей. Затова ГЕРБ се нуждае от силната си майка столетница, която върна ББ на бял кон и вкара народа в тотална апатия. ДПС не е достатъчен дразнител за простолюдието гласуващо за Тиквата, а и то както виждаме твърде много се меша в управлението и на ГЕРБ.

3811

3

Toni2019

03.09 2019 в 13:23

Прави се на благороден и обикаля всички ведии като PR. Жалък човек - комунист.

4534

2

Общинар

03.09 2019 в 12:07

Бодряшки усмихнат, но супер изнервен и му личи. Усеща края, падне ли София!

12329

1

Шопа

03.09 2019 в 11:04

Тиквуне, тиквуне, тръгвай си докато е време....
 
X

Подкастът на OFFNews