Борисов за Македония: Историята - на историците, на нас ни трябва магистрала до Скопие

Последна промяна на 19 юни 2017 в 18:10 13301 8

"Аз имам принцип: историята да я оставим на историците. Те да спорят, те да се доказват кое първо, кое второ. За нас е важно между София и Скопие, между Скопие и Благоевград. Защото магистралата Струма - София - Солун дава големи възможности да направим инфраструктурни проекти, да има магистрала, да има жп линия и това да кръстоса Балканите във всички посоки".

Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за MKD. 

"Това гарантира бизнеса, туризма, високи доходи, движение на хора, които да видят всеки един от нас на какъв етап от развитие е. Това е свободата", продължи мисълта си премиерът.

"Остава новото ръководство на Скопие да заяви желание, да седнем, да възложим един проект и да започнем да го работим. В това отношение по-голям приятел Македония от мен няма. Защото аз съм убеден, че пътят води до благоденствие. Като има път, има туризъм, има бизнес, има движение, има инвеститори. За това е изключително важно: НАТО, ЕС. Това означава огромна европейска солидарност и вие това трябва да си го дадете като сметка и да го свършите", подчерта той. 

Борисов коментира, че с тревога наблюдава случващото се в Македония. 

"Надявам се политическата класа да се вземе в ръце и по демократичен начин да се управлява, така както в целия Европейски съюз", допълни Борисов. 

В България винаги сме твърдяли, че присъединяването към ЕС и НАТО на всички балкански държави е нещо, което ще успокои региона, подчерта той и посочи, че колкото по-бързо Македония влезе в НАТО, толкова по-бързо ще се гарантира колективната сигурност, като това ще е и голяма предпоставка за членство на Македония в ЕС.

"Като страна на Балканите, България има действително голяма нужда от стабилност, спокойствие, инвестиции, свързаност, инфраструктурни проекти, защото сме десетилетия назад. Така че господин Заев е добре дошъл. Това, което ще чуе от нас, е че ние сме готови да подкрепяме, да помагаме, това което ни се поиска", казва Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15065

8

ELPIDA

20.06 2017 в 17:09

Отдавна те оборих, само с два кратки поста, но се иска добра мисловна дейност.
Не ми се прави на добричка.Ненавиждам лицемерието !
Повече няма да ти отговарям,пиши каквото искаш.

1013

7

helleborus

20.06 2017 в 16:17

Ксенофобия? Елпида, никой човек не ми е "чужд", защото всички човеци и народи споделяме една Съдба, която обаче идва от Който има правата да ни съди без лицеприятие. Затова ми се струва много надменно от страна на кой да е човек, да се опитва да оценява и себе си и останалите. Колкото и да се напъваме да се подредим по-нагоре, според нашите мерки, неподкупни везни ще измерят спрямо мярката на Истината. Предвид отрезвяването, което ще последва, всяко перчене и надуване ми изглежда като обещание за падане от високо. Човеците сме в една лодка и траки и гърци и турци и китайци. Когато коментирам историята, мен ме интересува само и единствено истината, защото тя е от особено значение за човечеството. И ако истината обижда някой, това вече е негов проблем, дали може да я понася или обича да я криви. Нито ти давам, нито смятам да ти давам обещание да не споменавам гърците, които имат първостепенно влияние в историята ни, нито пък ти може да изискваш подобно нещо от мен. Оборвай ме с факти!

15065

6

ELPIDA

20.06 2017 в 13:02

"... Но опитите на гърците да претендират за тракийското минало, при два етнически живи тракийски народа е престъпление. Тракия не е територия, тя е родово наименование на наследниците на древния Тир. И където и да живеем, ние винаги си носим името със себе си. В етническия състав на гърците,"...
Ай ся да видим кой пак "се самотества" и зачева първи темата за гърците ни в клин, ни в ръкав.Прегледай си и всички стари постове,колко пъти ги намесваш извън зададената тема.
На ксенофобски настроените, обикновено им скриват писанията.
Карлуково... малко да ти наместят чарковете в кухата куфалница.

-1129

5

glas1996

20.06 2017 в 11:42

Едно тиква знае, едно тиква бае, магистрали и пак магистрали, а от къде, на къде и до къде няма значение, още по-малко достойнството и интереса на България, важно е КОЙ да усвоява и присвоява, тиква, тиква, да не не извъртим едни магистрали и да ги подарим като танковете напразно или пък да им хлопнем кепенците с бариери и ли телени огради, а?! Вярно историята е проста наука, но не е за простаци и който я свързва само с историците не сколасва на добър край.

1013

4

helleborus

20.06 2017 в 11:34

България има историческия шанс да подкрепи Македония като наследник на древните Едони, каквито действително живеят по тези земи, 30%. С това ние оставаме сродници по кръвна линия, два тракийски народа. Не можем да ги връщаме в България, защото това се използва, за да бъдем настройвани взаимно, че се крадем и нападаме. Но можем да осуетим опитите още веднъж да бъде подменено самосъзнанието ни. Българите така или иначе сме траки, преди да се обединим под името на богарския език на траките, сме били стоте тракийски племена, връщането на част от българите към този корен не ни нарушава идентитета. Но опитите на гърците да претендират за тракийското минало, при два етнически живи тракийски народа е престъпление. Тракия не е територия, тя е родово наименование на наследниците на древния Тир. И където и да живеем, ние винаги си носим името със себе си. В етническия състав на гърците, траки има нула цяло и пет процента, в Македония - 30% едони, в България 49% тракийска кръв.

-6885

3

wayOff

19.06 2017 в 23:11

Денисе а от родното ти Голямо Тъпово до Малко Кретенско няма ли нужда от 6 лентова магистрала. Добре, че никой не Ви оставя тъпите матрьошковци да взимате решения....

16533

2

Умен

19.06 2017 в 22:41

Кви са тия теми и отговори бе премиер трети мандат!?

32136

1

Denis Rizanov

19.06 2017 в 22:09

Не ни трябва магистрала до Скопие, а такава до Варна! И пътя Русе - в.Търново! И ако ти останат пари помисли да вържеш Бургас в Варна и нагоре към Румъния!
Идиот!
Е.ал съм и м майката на бюрманците. Да си бъркат по дупките с шиптърите, не ни трябват от тях повече тук, у нас!