Борисов в Црънча, проверява нови обекти за спец операции

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2020 в 11:41 2068 2

С бързи темпове напредва строителството на шест нови обекта за нуждите на силите на специалните операции в базата на специализирания учебен център в Црънча. Той се изгражда с отпуснатите от правителството 6 милиона лева и ще бъде завършен през март. 

Предвижда се там да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни. „Това, което сме обещали, го изпълняваме. Имаме такъв хубав полигон в този регион", изтъкна министър-председателят Бойко Борисов при посещението в центъра.

Строителството е по най-новите модерни стандарти. В него ще има медицински пункт, фитнес център, зала за занятия, параклис, столова за 250 човека.

„Направете казармата, ще направим и всичко останало, което е необходимо за модернизирането на учебния център", подчерта пред военните премиерът Борисов и добави, че ще им бъдат осигурени необходимите патрони за учебните занятия.

Министър-председателят изтъкна, че специалните сили ще бъдат оборудвани и с нови военни машини – бронирани автомобили от най-висок клас. За целта правителството отпусна близо 50 милиона лева през ноември и Министерство на отбраната сключи договор с българския производител от Самоков „Самел-90". Съгласно него ще бъдат придобити 98 машини от 10 типа с различно предназначение. Предприятието, което премиера Борисов посети през ноември, изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия.

Ръководството на силите за специални операции изразиха задоволство, че скоро са били оборудвани с нови каски. Очакват да получат и прибори за нощна стрелба, които са българско производство. Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

2

Руми Лазарова

26.12 2020 в 14:19

До Григор Арсов: Виж каква работа върши по това време. "Имаме такъв хубав полигон в този регион", изтъкна министър-председателят Бойко Борисов". Той прави и самата държава - територията на България като полигон на НАТО (ФАЩ) срещу Русия. А ние нямаме дори онези стари самолети, които боко плати предварително (кеш - ще влезе в историята с тази глупост или индулгенция), за да джиткат, докато руснаците ни обстрелват.
Хвала таквиз чекмедженци! Ще има още да пълни шкафчето!

3162

1

Grigor Arssov

26.12 2020 в 12:52

Божеее работохолик...не мое му остане време да помисли и за себе си....да събира КЮЛЧЕТА И ЕВРАЦИ...