Борисов в Семинарията: Нарочно се мотаят, за да свършат мръсната работа на Радев

Мая Младенова 02 май 2021 в 10:03 7886 3

Снимка Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов посети тази сутрин софийската Семинария, където се срещна със свещеници и говори за политическата ситуация в страната.

"Един месец и нещо сме в оставка. Нарочно се мотаят, за да може да свършат мръсната работа на кандидат-президента Радев – да има собствена ЦИК. Като кандидат-президент той да прави изборите. Нарочно, и ни държат. Наглост – ние сме уволнени от тази там…, хайде да не ги обиждам. А в същото време казват - Борисов, продължава да управлява", коментира Борисов.

Той обвини политици и държавници, че не вземат отношение по шпионските скандали с Русия. Борисов добави, че ЕП е пуснал за съгласуване декларация, в която са участвали и ГЕРБ и в която са изразили цялата си подкрепа към президента на ЕП, към зам.-председателя на ЕК и още няколко души за санкциите, наложени им от Руската федерация, свързани с правата на човека.

"На фона на всичко това и нашата подкрепа е крещящо вече мълчанието на кандидат-президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Докато ние сме работили по тях. Иначе обичат да се изказват. За Корнелия и другите не говорим“.

На конгрес имаме решение ГЕРБ да не прави коалиция с БСП, така че уважаемата колежка Нинова да не ни вкарва в риторика, когато знае, че това е невъзможно", добави Борисов.

По-рано, във фейсбук страницата си, Борисов публикува поздравление по повод Великден:

Възкресение Христово е велик ден на безкрайната Божия сила и радост. Христовото Възкресение е най-великото събитие в историята на християнството! Нека Божията благодат донесе в домовете ни здраве и мир, а мъдростта ни води във всяко наше решение!

Днес е време за обединение и време за решения! Няма трудност, която да не можем да преодолеем, няма проблем, който да не може да бъде решен, ако сме единни. Доказаха го резултатите от общите ни усилия в борбата с пандемията. Миналата година не беше време за прегръщане, мнозина загубиха близки. Днес сме по-силни, днес прегръдката е по-възможна, днес пътят е наполовина извървян. И колкото и трудно да беше, храмовете са отворени. Там с упованието в Господ намираме сили и надежда. Нека всеки отвори собствения си храм, където остава сам със себе си, за да намери сили да продължи напред.

Живеем във време на изпитания, борим се с непознат враг - невидим, но безмилостен. Светът е в икономическа криза. За жалост в България сме вече и на прага на политическа криза. Обсебени от тесногръдие, омраза и егоизъм. Ако не се вразумим, ще платим висока цена за политическите авантюри. Решителност и отговорност са нужни, за да преминем и през това изпитание. За доброто на всеки дом, за доброто на всеки един от нас.

През годините хората ми дадоха много уроци. Аз се уча от тях всеки ден. И се убеждавам, че търпението носи мъдростта. Поучих се и този път, разчетох урока. Знам пътя, знам как можем да го извървим, има още малко време и много усилия, за да тръгнем по правилния път.
Честито Възкресение!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

3

Doli Delta

03.05 2021 в 13:25

Той, че дрънка врели-некипели няма съмнение. Но защо медиите му ги публикуват. Всичко, което е извън дейността на кабинета в оставка, няма място в публичното пространство. Да си събира гербер-актива и на тях да им налива "мозък" в главите.

3040

2

Любомир Димитров

02.05 2021 в 14:28

Къде видя размотаване, бе ???
До момента всичко е абсолютно в сроковете, указани в Конституцията !!!

105

1

Имe на профила

02.05 2021 в 14:08

При тоя лайнар медицината е безсилна.
Няма ли някой да го гръмне да не се мъчи лайното крадливо.