Quantcast

Борисов в джипа: Сега можем да се състезаваме по лотове

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2019 в 10:38 4247 3

Премиерът Бойко Борисов отново потегли с джипа - този път за откриването на разширеното трасе на "Балкански поток". Първият етап от проекта включва преносен газопровод с дължина около 11 км. и газоизмервателна станция, разположена непосредствено до Компресорна станция "Странджа“. По време на пътуването той споделя впечатленията си от проекта и други злободневни теми.

Заедно с Борисов в джипа е вицето Томислав Дончев и изпълнителният директор на Булгартрансгаз Владимир Малинов.

"Такова полагане на тръби е, че не ни стигат заварчици", възхищава се Томислав Дончев.

"Най-важното е, че върху тези площи вече се засява пшеница, царевица и вече не ги виждаш тръбите. Казвам го заради еколозите. На практика за една година няма разлика в хумуса на почвата. Селскостопанските производители може да използват почвата както намерят за добре", отвръща му премиерът.

"Сега може да се състезаваме по лотове - гръцкото и сръбското направление. Имаме две газови магистрали. Това много политици са го говорили, но ние го изпълняваме, за да може в следващите години новото поколение да получава такси от транзит, добави Борисов. След което съобщава следното: "Докато другите говореха, ние строяхме", подчерта премиерът в свой стил.

По време на церемонията по откриване на трасето руският посланик Анатолий Макаров подчерта, че новият газопровод ще допринесе за просперитета на страната ни и ще стимулира привличането на инвеститори. "Откриваме един неголям, но изключително важен проект", заяви Макаров. "Пожелавам новият газопровод да укрепи руско-българското сътрудничество", допълва той.

В приветствията се включва и енергийният министър Теменужка Петкова: "Този поток ще даде възможност за диверсификация на маршрутите на газ. За България този проект ще направи възможно това да запазим стратегическото си място на газовата карта на Европа“, възхищава се Петкова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5939

3

Станчо Панса

21.10 2019 в 12:28

"Такова полагане на тръби е, че не ни стигат заварчици", възхищава се Томислав Дончев.

Не ни стигат заварчици, защото на запад им плащат по 10-12 евро на час. Ние по колко им плащаме?

3774

2

ЛАФЪРДИЕВ

21.10 2019 в 11:49

Я!!! Ма Боцко СЕРВИТУТА и него ли е открил?
Щото над тръбите на досегашния ни тръбопровод.. Дет все още пуска газ за Турцията и Гърцията, и там има ниви...
И по бай Тошово време още нивите си бяха отгоре.. Над тръбите
Че и през ноември 2012-та - га са подписа договора за Южен поток.. И тогава се говореше, че над тръбите пак ще има ниви..
Ама друго си е..
Баце откривателя да го открий и туй нящо..

2384

1

Бабатунде

21.10 2019 в 11:42

Т'ва не е сериозно ...