Борисов в Делиормана: Как сте, лъвове? Новите не слизат от джипката, ще счупят и нея

В село Ясеновец благодарят на лидера на ГЕРБ, че им сложил на пътя трима легнали полицаи

OFFNews 18 февруари 2022 в 14:45 15520 2

С думите "Как сте, лъвове" се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към свои почитатели на мегдана в лудогорското село Ясеновец.

Височайшата визита бе предавана наживо по "Севда тв" във фейсбук.

Обиколката на бившия премиер напомня на предизборните му турове. В пет кметства в област Разград ще се проведат частични местни избори за кмет на кметство на 27 февруари и въпросното село ще е едно от местата, в които ГЕРБ ще се опита да остане на власт.

Пред хората на площада Борисов извика кандидат-кмета и му заръча да каже "какво сме правИли, какво мислиш да правиш, за да те подкрепяме".

А той, представен само с малкото си име Ахмед, благодари на Борисов, че благодарение на него и на областния управител Гюнай Хюсмен, назначен от ГЕРБ, в село Ясеновец са били асфалтирани повече от 50 улици.

"Това беше мечта на хората тук. Повече от 40 години чакаме това да се случи и благодарение на вашето управление, г-н Борисов, имаме асфалтирани улици. Благодарение на вашата подкрепа, г-н Борисов, имаме изградена детска площадка. Имаме изградени две детски площадки! И ние всичките хора тука оценяваме вашата подкрепа и помощ", каза кандидат-кметът от ГЕРБ на видимо доволния от думите му партиен лидер.

Ахмед продължи да изброява чудеса, случили се в Ясеновец благодарение на ГЕРБ. 

"На главния път имаме изградени трима легнали полицаи, защото преминаваха с висока скорост леки и товарни автомобили. Вие чухте нашите проблеми. Благодарение на вас около 90 процента от уличното осветление бе подменено с LED лампи. Това хората го оценяват и не ви забравят, въпреки тежките времена и тежката политическа обстановка", каза местният кандидат.

Борисов добави:

"Пò е тежко да управляваш."

И премина в критика към настоящата власт.

"Толкова ги дразнеше джипката, а сега не слизат от нея... Не слизат! Толкова беше лошо. Една година се возят, ше я счупат и нея! Счупиха държавата, сега ше счупат и нея. Ако хората те изберат за кмет, можеш да им кажеш, че ще направим всичко възможно да продължи инвестиционната програма за региона. Защото в целия Делиорман се направиха много неща... Стадиони, работи, заводи, кво ли няма", каза Борисов.

Според него бързо трябвало да мине периодът на безхаберие, за да се продължи работата.

"Аз мога да се обзаложа, че те една велоалея не могат да направят", каза още бившият премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови