Борисов: Управляващите правят популистки ходове - дават на всички

''Една лъжица асфалт не е сложена. Управляващите до този момент 1 кг жито не са купили''

OFFNews 28 май 2022 в 16:11 3260 11

Дончев и Борисов

Снимка facebook.com/boyko.borissov.7

Дончев и Борисов днес

План за въвеждане на еврото няма. При 20% инфлация, при тези публични финанси, Еврозона няма да има. Партиите в коалицията са на различно мнение дори. Докато не се върне ГЕРБ с опита и знанията си, да отрегулира системите, това няма как да се случи, заяви Бойко Борисов на Регионалната академия на младежката структура на партията в Стара Загора.

Когато управлявахме ние, имаше миграционна криза, война в Сирия и на турската граница, „Арабска пролет“. Ние се справяхме. Преди войната управляващите обвиниха МГЕРБ, че са вдигнали цената на горивата. Сега обвиняват войната в Украйна. Войната в коя сфера ни пречи? Въглищата са наши, миньорите са наши, работниците в ТЕЦ-овете също. Кое тогава ги кара да вдигат цената на тока? - попита Борисов

Инфлацията не е заради това, което се случва в Украйна. Управляващите изпуснаха трите компонента - ток, нефт и газ и тогава започна всичко, твърди лидерът на ГЕРБ.

Ако бъде свикан КСНС, нека да бъде по темите за цените, инфлацията, COVID, защото сега е времето да се подготвим. Кирил Петков заяви ваксинацията като свой основен приоритет - а в момента има 5608 ваксини на ден. При мен имаше по 7570 ваксини на ден. А се очаква нов пик на COVID през есента, каза бившият премиер.

Европейската комисия потвърди моите думи. Държавните разходи на България излизат извън контрол. Това означава наказателна процедура за България, ако не се стегнат. Но дори актуализацията на бюджета не предвижда намаляване на дефицита, твърди Борисов.

Данъкоплатците ще поемат комисионните на тези, които ще докарат газ. Какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да има подготвени алтернативните доставчици и тогава чак казваш „довиждане“ на "Газпром", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Намаляването на ДДС-то няма да донесе нищо друго, освен по-малко приходи в бюджета. Когато ние намалихме ДДС на някои стоки по време на COVID кризата, знаехме, че това ще помогне на бизнеса, който беше най-пострадал. Това, което правят сега управляващите, са популистки ходове - да дават на всички, каза Борисов.

ГЕРБ не е партия на реваншизма. Разтревожени сме това, което се случва в България. Църквите, които направихме, ползват индустриален ток и изнемогват. По магистралите няма мантинели, една лъжица асфалт не е сложена. Управляващите до този момент 1 кг жито не са купили. Но това беше страхотен PR преди няколко месеца, коментира бившият премиер.

Управляващите рушат инфраструктурата, образованието, иновациите. Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година, а сега е опасен. В най-сложната отсечка - моста на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Загубиха година и половина златно време, заяви още Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

11

офф бее

28.05 2022 в 19:20

Тъпчооооо, тъп! Тулуп. Мутра. Рекетьор. Тиква. Криминал мизерен. Колко трябва да си нагъл, за да се изтъпаниш да говориш простотии след всичко, което си натворил...

5827

10

pisnamiotmutri

28.05 2022 в 18:06

Пак ли тоя дъртак? Вчера купа му даваха да се прави на шампион, днес плаши хората с проблеми който той създаде

10298

9

AntiZ

28.05 2022 в 17:55

Я, простакът от Банкя пак се изказа неподготвен!

2005

8

офф0

28.05 2022 в 17:47

Боко, я вземи се гръмни. Ще направиш услуга на всички. Стига лъга като дърт ром.

-480

6

Октим

28.05 2022 в 17:33

Ох Божее, на този цървул само някакъв асфалт се върти из единствената половин гънка в ... щях да пиша мозъка, извинявам се ... киселото мляко в кратуната му! А и неговия асфалт какъв беше само!!!??? След една лъжица, трябваше половин ремарке от същия за да може да се оправи поне малко дефекта ....

-5531

5

Ран Босилек

28.05 2022 в 16:53

Ами давай предсрочни избори де, какви са тия циркове или Мустафата ти е казала да си траеш?

12073

4

IvanofRumen

28.05 2022 в 16:47

Ех, така смело ли щеше да говори "интелектуалеца", ако имаше истински главен прокурор. Шизофреник и гьонсурат от класа. Ако бях аз, когато бях аз......