Борисов: Спрете да шпионствате в България. Дружбата си е дружба

OFFNews 20 март 2021 в 15:04 3560 0

За пореден път се налага да се обявяват за нежелани руски дипломати и с вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители – да спрат да шпионстват в България. Дружбата си е дружба. С Русия имаме добро партньорство в редица сфери, но тази шпионска дейност трябва да спре.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира в Силистра разкритата група за шпионаж, предавала информация за България, ЕС и НАТО на Русия.

Той поздрави прокуратурата и службите за свършената работа и изрази недоумение от голямото "радиомълчание" на другите институции в България. Борисов посочи безспорната евроатлантическа ориентация на страната ни и напомни за "огромната работа, свършена от правителството за диверсификация в сферата на енергетиката и на военната техника".

Вчера прокуратурата разкри, че са задържани шестима души - бивши и настоящи ръководни кадри в Министерство на отбраната и военното разузнаване, които са събирали и предоставяли секретна информация на Руската федерация. 

В Силистра Борисов посети възстановения ферибот и заяви, че "това, което поехме като ангажимент, вече е факт". По думите му преди да бъде възстановен фериботът, над 200 тира са минавали през града всеки ден.

Той специално благодари на Румъния и изрази надежда, че след възстановяването на ферибота, ще се постигне съгласие и по темата за изграждането на още един мост на р. Дунав. Премиерът обърна внимание, че транспортният коридор по оста Юг - Север е от голямо значение за целия регион и е важно той да бъде активно развиван.

Според премиера за цяла Северна България изграждането на АМ "Хемус" също е ключово и затова правителството неотклонно следва изпълнението и на този поет ангажимент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки