Борисов: Сметната палата да влезе на проверка в БНР

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2019 в 11:21 1743 0

Бойко Борисов

Сметната палата ще започне проверка на управлението на БНР, стана ясно от думите на премиера Борисов, който говори пред журналисти преди парламентарния контрол днес.

В момента прокуратурата извършва проверка. Ще помоля парламентарната група на ГЕРБ да се присъедини към анкетната комисия, която искат колегите от БСП, а пленарната зала да приеме решение Сметната палата като най-независим върховен орган да влезе и да провери цялото управление на националното радио, каза още той. И изрази убеждение, че прокурорите "ще намерят виновниците".

Аз този ръководител на националното радио за радост никога не съм го чувал и не съм говорил с него, добави Борисов.

В отговор на въпрос за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, който излежаваше присъда за убийството на 18-годишния Андрей Монов, Борисов заяви, че като министър-председател не може да коментира решение на съда. "Всички знаем отговорът какъв е, но аз не мога да си позволя да го кажа", каза той.

Борисов говори и по случая със задържането на фотографа на "Клуб З" Веселин Боришев. "Ние сме разпоредели на полицията да бъде вежлива, внимателна, толерантна. Нищо не е пречило (на полицаите - б.р.) да уведомят преките си началници, а те не са го направили", добави премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X