Борисов: Слави Трифонов заслужава уважение за силата на духа (видео)

Нарочно не правят правителство, за да актуализират бюджета и да крадат, смята лидерът на ГЕРБ

OFFNews 28 август 2021 в 12:18 12760 5

Нарочно не правят правителство, за да актуализират бюджета и да крадат. Някои казват, че сме партия на статуквото, всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Още преди месец го казах. Ще държат всичко, за да може Румен Радев за управлява. Че не се разбирали е пълна лъжа и измама - организирано го правят, за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари.

Това обяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник навръх 14-годишнината на партията.

"Най-важният политически закон на едно правителство, е бюджетът. Там трябва да има и за пенсионерите, и за строителството, за земеделието, спорта, здравеопазване, образование, пари. За всичко. Кой ще носи политическата отговорност да съберат парите, когато догодина не могат да се съберат пари?", попита той.

Борисов допълни, че демокрацията е скъпа, но тя е и отговорност. Първата работа след избори е да се състави правителство, това очакват избирателите.

"За съжаление това, което виждам след вчерашното интервю на (Слави) Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Говорят за вида му. Напротив, заслужава уважение за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици. До вчера всичко зависеше от него", посочи Борисов.

Той допълни, че не знае защо (Корнелия) Нинова, като е взела мандат, се радва все едно ще управлява, след като трима политически лидери са казали, че няма да правят коалиция.

"Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше референдумът на Слави да го направим с президентски избори – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори само и само да спечели Радев", смята лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и че се учудва на определението "успешно служебно правителство", след като то претърпяло пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката.

"Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове. Няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно", каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

5

Atan

29.08 2021 в 17:43

БиБи, както го наричаше приятелят му Нетаняху, пак приказва наедро и невярно. Не му се сърдете - политик е.
Протестните партии нямат мнозинство! Как тогава биха съставили правителство? С БСП е изключено. Ако някой не иска правителство, това е партньорът на ГЕРБ и ДПС, наречен ИТН. Значи, и ББ, и Доган не искат правителство СЕГА. Очаква се ИТН да падне, а ГЕРБ да застане пак начело. Трифонов си изпълни задачата. Каза: "или приемате безпрекословно проектокабинета ми, или отиваме на избори." Ясно и кратко. Другото са увъртания.

6145

1

kokoten

28.08 2021 в 13:18

Така е,Мутричке,....в следващия парламент с Продавача на мартеници дружно ще се хванете и жална и майка на държавата....и понеже продавача е тъп като галош,ще се облегне на тебе като много вещ в кражбите и ще делите баницата....ех,какъв живот ВИ чака....велико....милиционер и чалгаджия...неповторимо....
 
X

Подкастът на OFFNews