Борисов: Ще предложа премиер с ясна европейска и натовска ориентация (видео)

OFFNews 14 април 2021 в 11:42 4990 0

Бойко Борисов няма да е предложението на ГЕРБ за министър-председател. “Аз ще предложа друг министър председател с нова ясна европейска и натовска ориентация”, заяви Борисов във Велико Търново в традиционното му живо излъчване през фейсбук. "Звучи нескромно. По-подготвен от мене няма", каза Борисов още. Това няма да е Томислав Дончев, “не, че не заслужава”. Ще ви кажа, когато дойде мандата, каза Борисов и отказа повече подробности преди ГЕРБ да получат мандата, който им се полага, като първа политическа сила на изборите. 

На този профил отговаря бившият външен министър Даниел Митов, той е работил години за организации на Демократическата партия на САЩ и е индивидуален член на Европейската народна партия със седалище в Брюксел. Преди два дни Митов каза, че  е редно за премиер да бъде номиниран лидерът на спечелилата изборите партия. "Не съм получавал покана за премиер. Покани за кафе съм получавал", отговори тогава Митов на въпрос дали самият той е възможен кандидат за министър-председател.

"Аз съм европейски възпитаник. Принципа там, че нищо не е договорено, докато всичко не е договорено",

каза Борисов на допълнителни въпроси за личността на бъдещето предложение за премиер. Той даде пример с Белгия, кудето няма институцията служебно правителство.

Не искам да разделям нацията", заяви Борисов. Той каза, че в кабинета, който ще предложи ще има и стари министри, и нови кандидати. Обединението прави силата, особено на фона на пандемията, тежки блокади, проблеми с ваксините по целия свят, смята още премиерът. Според него му фактът, че се подписват договори за доставки на ваксини за 2022 година, показва, че пандемията няма да приключи скоро.

Бойко Борисов каза още още, че ГЕРБ би подкрепила и правителство на друга партия.

Според него изборите са били съвсем скоро и няма нужда да се провеждат извънредни избори. "Народът се произнесе за всичко и за чекмеджетата, и за чантите, и за всичките им лъжи и манипулации", беше категоричен лидерът на ГЕРБ.

От думите на Борисов се разбра, че не е доволен от резултатите от изборите - партията е извършила множество инвестиции, но хората не го взимат предвид и "партията някъде бърка", каза Борисов. Той обърна внимание на изборните резултати в София, Бургас и Стара Загора, където било направено всичко, което може да се направи. Може би недостатъчно сме обяснили, не сме били достатъчно активни, коментира още Борисов и допълни, че ще бъдат правени анализи на тези резултати.

Тези, които могат да направят правителство, нямат право да дезертират, каза още Бойко Борисов. За резултата на Слави Трифонов Борисов коментира, че в другите държави, в които са се явили на избори  подобни формации - Украйна, Словения и Италия, те са първи политически сили. Борисов каза за Трифонов, че е талантлив изпълнител и водещ на политически предавания и резултатът на изборите му не е случаен и трябва да "понесе последствията". "От близо десетилетие той водеше в ефира на bTV, в праймтайма, политически предавания с тежък фейк по управлението, по Плевнелиев", каза премиерът и допълни, че шоуменът е спестявал критики към политически субекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews