Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Борисов се сравни с Навални, Рашков бил като Путин

Лидерът на ГЕРБ е извикан от прокуратурата на разпит в понеделник

Йорданка Веселинова 24 март 2022 в 13:59 2303 2

Снимка БТА/Нели Желева

Ние в момента сме като в Русия - Путин с Навални. Същата ситуация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата си пресконференция след ареста си. Така той се сравни с руския опозиционер Алексей Навални и оприличи вътрешния министър Бойко Рашков на Владимир Путин. 

Лидерът на ГЕРБ препотвърди тезата си, че арестът му от миналия четвъртък вечерта бил политически натиск, целящ да укрепи кабинета "Петков" и да попречи на изпращането на оръжия за Украйна, каквото предложение ГЕРБ-СДС би подкрепил. 

"Не искам да си представям какво би станало, ако аз арестувам Станишев", заяви той и припомни, че преди години свидетелства в полза на бившия лидер на БСП. 

Борисов отрече да е получавал пари от Васил Божков. Така той коментира и твърденията на Божков от по-рано днес, че е давал пари на бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова, а те са му ги предавали. 

Бившият премиер обвини Кирил Петков, който бил станал "свидетел на човек с "Магнитски". Той се усъмни, че Кирил Петков бил контактувал с Васил Божков.

Борисов потвърди, че ще бъде на разпит в понеделник 15 часа.

По време на извънредния брифинг на ГЕРБ Горанов определи изнесените от МВР данни като "манипулации, изнесени от правителството". Той твърди, че няма доклад на АДФИ за нередности при европроектите. Томислав Дончев заяви, че заради тези твърдения може да спрат евросредствата за България. Той определи твърденията на Петков, че в 90% от случаите има по един участник на европроектите, като "неотговарящи на истината".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

2

borisboris

24.03 2022 в 16:20

Хахахахахахаха, клетия Боко!

2210

1

fishcake1

24.03 2022 в 15:56

Затова ли приятелят му Шиши е в списъка Магнитски?