Борисов се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя

Туск: Демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите

OFFNews 02 октомври 2020 в 15:32 4726 4

Българското правителство има подкрепата на Европейската народна партия, похвали се премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира председателят на ЕНП Доналд Туск след срещата си с него в Брюксел. 

Същевременно във Фейсбук профила си Доналд Туск обаче избира съвсем различен акцент, за да съобщи за срещата. И не споменава, че ЕНП подкрепя правителството.

Публикуваме пълния текст на поста на Борисов:

"Имате нашата подкрепа"! Това ми каза президентът на EPP - European People's Party Donald Tusk по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като Политическа Партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното!

С Туск обсъдихме и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.

Разбира се, Туск може да е казал тези думи, но видно от Фейсбук профила му той избира да акцентира върху друго, а именно - независимостта на съдебната система и борбата с корупцията в България.

Ето и какво написа Доналд Туск:

Открит разговор днес с премиера на България Бойко Борисов. Страната е извървяла дълъг път по време на неговото управление, но предизвикателствата остават. Необходими са допълнителни реформи, свързани с върховенството на закона, независимостта на съдебната система и борбата с корупцията - основни ценности на ЕНП. А демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

4

Новак

03.10 2020 в 04:22

От видеото се видя колко неадекватен е нашия тулуп на такива срещи. Вместо да гледа към събеседника и да има някакъв зрителен контакт, Тиквата постоянно гледаше или напред или към преводача. Това създаваше страшно не приятно усещане защото Туск гледаше него.
Каквито иска и пасквили да си слага във ФБ този простак не е адекватен на това ниво на общуване, но е много глупав и не може да го разбере - типичен Дънинг-Крюгер синдром.
А може и да го разбира, поне подсъзнателно, и след това избива този комплекс с хвалбите във ФБ.
Но тъй като феновете му са още по-прости няма как да разберат това и си му вярват на брътвежитв.

10372

3

elbarbudo

02.10 2020 в 20:30

Пиарчето на бойче се хвали, затова му плащат. А туск мълчи...

7014

2

Диди

02.10 2020 в 18:22

Не се прави. Това му е естественото състояние. Нека му се радват и любуват поклонниците. Брюкселските медии пишат, че е бил център на внимание на ...охранителите. Защо ли?

20699

1

Новак

02.10 2020 в 16:00

Старият номер - прави се на улав и си пише каквото му изгодно. Голяма гадина е тази Тиква. Но рано или късно ще си плати за всичко.