Борисов с втори отрицателен тест, Зоран Заев пристигна в София

OFFNews 10 ноември 2020 в 09:26 3480 1

Премиерът Бойко Борисов посрещна премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в резиденция Бояна. 

Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест. В съответствие със заповедите на здравните власти мога да посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведем Срещата на върха по Берлинския процес, обяви преди посрещането Борисов. 

Преди него информация за здравословното му състояние издаде външният министър Екатерина Захариева по БНТ, докато коментираше посещението на Заев и необявеното му до днес пристигане в София.  

Борисов и Заев са домакини на Срещата на върха по Берлинския процес чрез видеоконферентна връзка. 

Днешната среща няма нищо общо с разширяването на ЕС. Да, тя подготвя държавите от Западни Балкани, но не е среща, на която ще се обсъжда преговорна мярка или да се взема решение по нея, уточни Захариева. Тя допълни, че посещението на Заев е било планирано във връзка със съвместното председателство на София и Скопие. 

Срещата на лидерите от Берлинския процес е заключителното събитие в календара на тазгодишното Съвместно домакинство на Република България и на Република Северна Македония на Берлинския процес, съобщиха от МС. Срещата на върха в София е седмата на високо равнище от създаването на формата през 2014 г. досега, но същевременно е първа по рода си. В историята на Берлинския процес за пръв път има съвместно домакинство между държава член на Европейския съюз и държава от Западните Балкани, подчертават от МС. 

Берлинският процес за Западните Балкани е политико-дипломатическа инициатива, лансирана лично от канцлера на Германия Ангела Меркел през август 2014 г. Участници в процеса са страните от Западните Балкани – Албания, Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, и Косово, както и държавите – Германия, Австрия, Франция, Италия, Хърватия, Словения, Великобритания, Полша, Гърция и България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

10.11 2020 в 11:26

Тоя е СЪДЕБНО ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ.... въобще не сме вервали, че има положителен тест....той вируса и да го е барнали е умрял!!!!
Абе представление на селска вечеринка!!!!
 
X

Подкастът на OFFNews