Борисов с джипа в Ямбол, инспектира пречиствателна станция

OFFNews 13 февруари 2021 в 12:03 1931 0

Премиерът Бойко Борисов инспектира пречиствателна станция в Ямбол заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и финансовия министър Кирил Ананиев. 

Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало правителството за доходи и пенсии в рамките на настоящия мандат, изтъкна министър-председателят.

Ананиев заяви, че през четирите години от 2017 до 2021 г. до пенсионерите са достигнали 52 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,366 млрд. лв., което е ръст от 37,23 %. За мандата до заетите в бюджетната сфера, включително учителите, полицаите и лекарите са достигнали над 33 млрд. лв., като номиналното увеличение за периода е 3,252 млрд. лв. или има ръст от 61,66 %.

"Местната и централната власт работят в пълен синхрон", отбеляза още премиерът.  Той изтъкна подкрепата на правителството на българските общини, независимо от политическата принадлежност на кметовете.

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца. Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда" и е на обща стойност от близо 45 млн. лв. 

Освен с европейски средства, условията на живот за гражданите в Ямбол се подобряват и с помощта на отпуснатите от правителството средства. В края на миналата година на Ямбол правителството отпусна общо 7, 3 млн. лв. за ремонт и реконструкция на улици и изграждане на тротоарни настилки, както и за основен ремонт на спортна зала „Диана". В рамките на предходните две години общината е била подпомогната с над 660 000 лв. за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен кладенец и подпорна стена на разделително съоръжение на р. Тунджа. Отпуснати са и 50 000 лева за възстановяване на покрива на учебния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Йонков Вапцаров".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови