Борисов: Ресторантите отварят задължително на 1 март

Елена Николова 14 февруари 2021 в 10:44 3409 0

Снимка facebook.com/boyko.borissov.7

На 1 март задължително отварят ресторантите. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си на болница в Исперих. С него са здравният министър проф. Костадин Ангелов и финансовият Кирил Ананиев. 

Борисов посочи, че по тази тема повече няма да се говори, като до тогава трябва да е минала вълната от най-много заразени с коронавирус.

"И на нас ни липсват ресторантите, и на хората, но трябва да изчакаме още 14 дена. И днес нивата са ни много добри. 26-ти сме в Европа, това се дължи на всички вас, докторите", посочи премиерът.

Борисов изтъкна още, че медиците полагат огромни усилия за овладяването на пандемията. 

"От утре пускаме в малките населени места учениците от всички паралелки", заяви още той. И допълни, че няма да има редуване на периодите на обучение и на паралелките, както е в по-големите градове.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов изрази мнение, че ако има повторен натиск на пациенти, болни от коронавирус, болниците са напълно подготвени - "има апаратура за реанимации, лични предпазни средства, в т.ч дезинфектанти, лекарства, консумативи". 

По темата се включи и Борисов:

"До 28 февруари ще получите парите за първа линия и увеличението на заплатите", обеща той по повод заплатите на медиците на първа линия. 

"За първи път финансирахме директно общински болници, като от всичките 56 болници в страната 26 са със смесено държавно и общинско участие, 14 са само с общинско (както е болницата в Исперих)", добави Ангелов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!