Борисов раздаде автографи и тениски ''Аз вярвам само на този човек'' в Родопите

OFFNews 07 март 2021 в 11:41 7268 1

Нови уикенд епизоди зарадваха почитателите на фейсбук сериала "Бойко с джипката".

Днес премиерът и лидер на ГЕРБ се включва от различни села високо в Родопите и показва поредните строителни обекти, по които се работи в региона.

Първо Борисов се появи във велинградското село Драгиново.

"До 2025 г. средната учителска заплата ще стане 2500 лв., а на университетските преподаватели - 2800 лв. Образованието беше наш приоритет през последните 4 години, ще остане така и занапред. Предвиждаме разходите за сектора да стигнат 5% от БВП и да има пълна дигитализация на учебния процес. Единствено ако имаме мотивирани преподаватели, ще има добро образование, а оттам добре обучени кадри и силна икономика", каза премиерът.

Според него ГЕРБ предлагали само реално постижими цели.

"Хората ни вярват, защото преди 4 години обещахме двоен ръст на учителските заплати и днес той е факт. 1,4 млрд. лв. осигурихме за увеличението на възнагражденията и 1 млрд. лв. за образователна инфраструктура. Нашата предизборна кампания е лесна. Само показваме направеното и обещаваме - работа, работа, работа. Резултатите са видими за всички", обясни предизборната си тактика Борисов.

После турът на министър-председателят и придружаващите го Томислав Дончев стигна до село Магерово, където Борисов хареса новата джамия и обеща до три месеца пътят до затънтената махала най-накрая да стане. Пред строените в редички жители премиерът се оплака, че комунистите го дали на прокурор затова, че им строи път.

"Ще ви викам за свидетели", пошегува се Борисов, а жените в помашки носии се разсмяха.

Пиарката на лидера на ГЕРБ Севделина Арнаудова пък им раздаде цял куп тениски с лика на Борисов и надпис "Аз вярвам само на този човек".

Премиерският кортеж стигна и село Абланица, където Борисов раздаде автографи на една и съща негова снимка, явно раздадени предварително от екипа му.

По-късно през деня премиерът посети Велинград и село Света Петка.

"Във вторник работник на тунел "Железница" по АМ "Струма" се оплака от състоянието на улиците в родното си село Света Петка. В четвъртък отпуснахме 1,2 млн. лв., за да ги ремонтираме. А днес сме му на гости, за да отчетем добре свършената работа и изпълнените ангажименти. И той, и други жители на селото ми споделиха, че инвестициите в инфраструктурата в района буквално дават нов живот на населените места", написа той във Фейсбук.

На посещението си във Велинград той подчерта, че градът е напълно променен. "Няма ги и милионите дългове, които бяха натрупани. Нашите опоненти неглижират и до днес инфраструктурните проекти, но без тях няма икономика, няма работни места, няма заплати", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

1

Любомир Димитров

07.03 2021 в 14:13

Уф !!! Цирковете Му продължават . Няма ли ЦИК да Го спре !
Това си е чисто нарушение на правилата - трима водещи изборни листи на ГРЕБ с държавни средства водят предизборна агитация. Самото раздаване на тези тениски по време на уж "инспекция" на поредната детска площадка е доказателство за това.