Борисов: Радев да каже на кого да спрем парите

OFFNews 18 януари 2021 в 14:34 2991 1

Нека президентът Радев да каже кои пари правителството да спре да отпуска в условията на пандемията? Дали тези 106 милиона на месец, с които се дава 50 лева добавка на пенсионерите или 15-процентното увеличение на възнагражденията на полицаите и пожарникарите, или двойното увеличение на заплатите на учителите, или парите на общините? 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в отговор на изказването на президента Румен Радев от неделя, че "ако изборите бяха проведени навреме, щеше да бъде избегнат провала в подготовката на страната за втората вълна на пандемията, която отне живота на хиляди българи, а загубата на милиарди левове, източени от държавния бюджет през последните месеци, щеше да бъде предотвратена."

Дали да бъдат спрени средствата, които всеки месец осигуряваме за служителите на първа линия в битката с коронавируса? А от тези 1,3 милиарда, които даваме за бизнеса с мерките 60/40, 80/20, 75/0, кои пари да спрем? Или президентът да каже – спрете магистрала "Хемус", не е важна за Варна и за Велико Търново, или да каже – спрете пътя Ботевград-Мездра, Монтана-Враца, Видин, не е важен за хората. В тези проекти влагаме милиарди, за да подобрим живота на българските граждани, заяви днес Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е на посещение в Пловдивско.

Благодарение на адекватните противоепидемични мерки, които се прилагат у нас, бизнесът макар и трудно, но работи в условията на пандемията, твърди премиерът.

Един милион лева бяха осигурени от правителството от края на 2019 година до днес за налагащите се ремонтни и реставрационни дейности в Бачковския манастир „Успение Богородично“. За векове напред ще останат красивите реставрирани храмове. Влизайки в Светата обител, всеки нуждаещ се българин ще намери успокоение, мир и сили, дадени от Бога, за да се справи с трудностите. Точно затова в условията на пандемия не затворихме църквите, но и не спряхме да връщаме красотата им чрез реставрация, заяви още Борисов при посещението си в Бачковския манастир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Дани Парталска

19.01 2021 в 09:15

Ами аз не съм презедента Г-н Радев, но ще Ви кажа г-н Бойко Борисов, че ако спрете месечните надбавки на пенсионерите няма да е лошо. В период на пандемия ми е интересно един пенсионер, къде ще ги изхарчи тези 50 лева. Ресторанти няма, те дрехи не си купуват, ще си спестяват пак да ги обират телефонни измамници( това важи най-вече за наистина изглеждащите като пенсионери хора, а не младеещите в час пенсионери). Двойно увеличение на заплатите на учителите, не искам да обиждам никой, но мисля, че в държавата няма добри учители, а и да има те не работят като учители, защото или нямат връзки или са загубили мотивация, защото към истински, читавите хора, няма никаква загриженост. Защо просто няма такова гигантско делене на този ще дам на онзи няма да дам, едни магазини и заведения са затворени от месеци, други работят. Има си причина за тоя Ковид и хората трябва да я знаят, а не само вие да си знаете, а ние да сме дизинформирани!