Борисов: Протестиращите на Бареков са единствените работни места, създадени от Орешарски

OFFNews 12 декември 2013 в 08:15 9263 77

Бойко Борисов. Кадър: Нова
Бойко Борисов. Кадър: Нова

Познавам протестиращите на Бареков. Аз съм им работодател на тези деца. Те работят това - да стоят пред дома ми - на практика това са единствените работни места, които Орешарски създаде.

Така експремиерът Бойко Борисов коментира в сутрешния блок на Нова телевизия групата активисти на "България без цензура", които го чакат пред входа на медията. "Виждал съм как им раздават парите и плакатите, знам им номерата на колите, те са едни и същи", разказа той.

"Там е най-голямата цензура", каза Борисов добавяйки, че в телевизията на Бареков не дават възможност за мнение на опозицията.

Той призна, че протестите пред дома му в Банкя разболели сериозно дъщеря му Венета, но не навлезе в подробности, тъй като не иска да занимава публиката с личните си работи. 

Отцепниците

Напусналите двама депутати от ГЕРБ не са проблем нито за мен, нито за партията. Това са малко над 2 процента от парламентарната група, посочи Борисов. Днес той ще се срещне с групата и ще попита дали има и още желаещи да напускат. С напусналите Георги Марков и Светлин Танчев Борисов се бил срещал едва един-два пъти за четири години и едва се сетил кои са тези хора.

През февруари предстои национална конференция на ГЕРБ, на която ще бъдат направени промени в ръководството. В изпълнителната комисия ще влязат 4-5 нови членове, разкри Борисов. Той обаче бе категоричен, че няма намерение да се разделя с Цветан Цветанов, поне не докато съдът се произнесе по делата срещу него.

Мишо Бирата

Борисов бе попитан и защо е звънял на бившия шеф на Митниците Ваньо Танов, за да покровителства покойния бизнесмен Мишо Бирата. "Лидерът на ГЕРБ обясни, че имал за цел да предотврати натиск върху предприятието (бирена фабрика), тъй като служителите на митниците влезли в него два дни след като съдът върнал лиценза.

"Нали сега най-много ни атакуват, че притискаме бизнеса? Сега ми правят данъчни ревизии, на всички мои роднини и хора, които са ме познавали. Това е натиск", каза Борисов. Той обаче коментира, че не било редно да се обсъжда незаконен запис.

Да му ходя на Варадеро ли?

"Как ще му ходя на комисията на Волен? Къде да му ходя? На Варадеро ли? Или в ресторанта в Брюксел? Или в Созопол?" Така ескпремиерът отговори на въпроса защо не се е явил на изслушване пред парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, председателствана от Волен Сидеров. Там той трябваше да даде обяснение за участие в офшорка. По време на заседанието Борисов бе в болница за операция на коляното. Той дори предложи на водещите като доказателство диск със запис от интервенцията. "Ако имате здрави нерви час и нещо да гледате минискуси и хрущяли, ще ви го дам", пошегува се лидерът на ГЕРБ.

За офшорната фирма той посочи, че е закрита преди двадесет години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!