Борисов преброи Бугатитата у нас, докато инспектира Южната дъга

OFFNews 12 април 2020 в 18:59 14312 12

Премиерът Бойко Борисов обяви в поредното си живо включване през фейсбук данни за броя на най-скъпите автомобилни марки у нас, докато инспектираше Южната дъга на Околовръстното шосе зад волана на джипа си.

"Продайте си по един автомобил от Mercedes-ите и Maybach-ите и веднага ще платите за първия месец. Под 200 000 евро няма кола…”, каза Борисов преди 20 дни на среща с работодатели. После заяви, че е бил впечатлен от автопарка, с който работодателите са дошли на среща с институциите.

Първи в Европа по "Ролс-Ройс"-и

Борисов прочете справката, подадена му поиска от шефа на СДВР старши комисар Георги Хаджиев:

"Искам една справка да прочета, понеже доста пъти ме упрекнаха, че съм обидил някого. Аз не съм искал да ги обидя. Но само да кажа - към днешна дата в бедна България има 3 "Бугати"-та като на Роналдо, "Бентли"-та - 241, "Ферари"-та - 123, "Майбах" - 54, "Макларън" - 22, "Ламборджини" - 87, "Мазерати" - 311. "Ролс-Ройс" - аз не знам, но сме със сигурност първи в Европа - 84 "Ролс-Ройс"-а, "Хамъри - 280, "Ягуар"-и - близо 4000, "Порше"-та близо 5000". Е, като казах, че в някой бизнес, за да запазят работниците, могат да намалят от 80 "Ролс Ройс"-а да станат 40 примерно. Затова исках да прочета справката, защото така говорят, все едно съм искал да ги обидя. А аз исках да защитя работниците само", каза министър-председателят.

"Всичко бях виждал, но генерал на мотор не съм виждал", впечатли се Борисов от това, че старши комисар Георги Хаджиев пристигна на полицейски мотор, който караше сам. Хаджиев се похвали, че "вървят много". Борисов го попита колко са били купени и той отговори, че са 60. "Ама трябва и внимателно да ги карате", каза премиерът и го предупреди да внимава да не падне, че ще стане най-големият хит в социалните мрежи.

После Борисов се качи зад волана на тойотата, която беше купена уж за да вози ловни туристи в държавните ловни стопанства и премина по “дъгата”, спирайки да разговаря с работниците, като ги съветваше да слагат маски.

“Всичко това ще се налее и ще остане милия спомен за двете ленти останали за 50-60 години управление”, каза Борисов на събеседника си, докато му обясняваше новата инфраструктура.

“Най-големият шамар е да не му обръщаш внимание на някого. Тоя президент никой не му обръща внимание”, даде съвет на Борисов пазач на автокъща, представил се като Божидар, където Борисов влезе, за да обърне колата. “Като няма мачове и хората се занимават с политика,” заключи Борисов, като тръгна.

“Обещал съм на софиянци да завършим Южната дъга на Околовръстния път. От голи поляни строим магистрали. За много кратко време е свършена много работа по 6-километровия участък от ж.к. Младост до АМ "Тракия". Строят се огромни инженерни съоръжения - 12 платна за движение, чисто нова канализация, локали, мостове, пешеходни надлези, осветление. Преди на мястото на Южната дъга, Северната скоростна тангента и Западната тангента имаше път с 2 ленти. Това постигнаха някои хора за 60 години управление. Ние за 10 години ги обновихме по такъв начин, че двете ленти вече са само спомен”, написа Борисов в социалната мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

12

Пенчо бре

13.04 2020 в 21:22

Мисля, че ако не си продадат майбасите и бугатитата е редно да им ги драскаме и да пикаем върху тях, без санкции. От тук до социалистическата революция е само една крачка. Както казва товарищ Ленин: "Крачка напред, две назад"! Или пък като сподели Нийл Армстронг: „Една малка крачка за човека, един голям скок за човечеството”.

4022

11

Винетките са незаконни!!!
До 2004 г. включително имаше ЕДИН "Имуществен данък"20лв
През 2005 г. 800 дневния го замени с "Винетна Такса"-54 лв/год
И така 2005,2006 и 2007 г. ИМА САМО "Винетка"ПРОВЕРЕТЕ!!!
През 2008 г. Станишев възползвайки се от късата ни памет
тихомълком,възстанови вече заменения "Имуществен Данък",
като най-нахално сложи още един"Еко"данък.
И така през 2008 г:"Винетка"+"ПД1"(имущ.)+ "ПД2"(екологичен)
"ПД2" е приеначен,заблуждавайки ни че е данък.Това се използва в Германия.Това е ограничение за ДОПУСК,до някои
курорти и центрове на някои градове.Моля проверете!!!!

4022

10

Магистралите в НРБ са от типа А-29 имащи:
1во Две платна,а не 12
2ро Всяко платно има 2 активни ленти и една аварийна.
3 то Имат средна разделителна лента с "Еластична ограда",а не "Мантинела"
Думата Тангента е абсолютно грешна.Всеки ученик,който е
изучавал геометрия,го знае.Това е измишльотина на някои
полуграмотен "Главанак".Максималната проектна скорост е
120 км/час,а не 140 км/час е "Административна" измишльотина на някой друг "Главанак".Тази скорост е една от причините за увеличаването на ПТП!

4022

9

Защо ми скрихте поста бе овци от OFFNEWS!
Исках,да поограмотя Банкянския,да не говори глупости.Защото плямпа само глупости!!!

3000

8

Читател Петър

13.04 2020 в 11:17

Тези скъпи автомобили ни класифицират като страна с голяма корупция, която по определение е свързана с държавата, така че не знам с какъв акъл Бойко пропагандира за лошите бизнесмени, след като неговото управление им дава обществените поръчки.

3910

7

Georgi Gracata

13.04 2020 в 10:48

Цитирането на тази статистика г-н Борисов ми напомня за доктрината на Маркс и Енгелс за отчуждението между работодател и работник и нагнетява революциона обстановка.
Да ви припомня,че Троцки поставя въпроса за корупцията, която е в основата на Съветската власт и сталинизма.

11719

6

Краси

13.04 2020 в 10:11

Не, парите за инфраструктурата не ги е извадил от своя джоб, но половината от тях е прехвърлил в него. Затова всичко се руши и разпада още преди да е довършено.
Правилно беше цитирал внука си в бъдеще време "това дето го е построил дядо ми, не можете да го боядисате само" (между другото цитата е от внука на бай Тошо) - защото всичко, което е построено по негово време е в перманентен ремонт и излишно гълта ресурси.

3000

5

Читател Петър

13.04 2020 в 09:34

Тук популизма дойде в повече за всички. Явно е желанието да се противопоставят лошите и алчни бизнесмени със скъпи коли на страдащите бедни хора. Държавата ще седи и гледа, все едно тя не събира данъци и осигуровки... Само че, погледната от друг ъгъл картинката изглежда, като че ли тези скъпи коли са в по-голямата си част поне на хора, които може би участват с властта в схеми... Дайте ги поименно, г-н Борисов, дайте ги поименно....

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

13.04 2020 в 00:25

Бе то и ние искаме НАП да не опрощава по 2 МИЛИАРДА на година. А да си върши работата.. Щото нашичките правилни бизнесмени с опростените от тях пари си ги купуват Бугатите, Ролс Ройсовете и останалите преброени..
Та те тоз парк с опростените за 10 години над 20 милиарда си г напазаруваха..
Апропо - на ЯХТИТЕ.. Га ша им доди реда Баце да ни информира?
Щото едни 100 милиона от бюджета за ремонт на пристанище за една от тях са додоха..

10212

3

Човека

12.04 2020 в 22:10

Що ли си мисля, че господина има нещо общо с контраста между автомобилния парк и крайната бедност.
 
X

Да помогнем на украинските деца!