Борисов посреща Рюте - последната пречка пред влизането ни в Шенген

OFFNews 06 февруари 2018 в 07:48 9426 4

Снимка Архив

Премиерът Бойко Борисов посреща днес в София холандския си колега Марк Рюте. Кралство Нидерландия е една от страните, които засега се противопоставят на влизането на България в Шенген.

Надеждите на министър-председателя са след разговорите да падне последната пречка пред присъединяването ни към шенгенското пространство. “Стига измислени мотиви, за да не ни пускате в Шенген”, избухна Борисов миналата седмица в Брюксел. 

„Юнкер е романтик“, заяви холандският премиер Марк Рюте през септември миналата година по повод речта на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент. В нея Юнкер заяви, че България и Румъния трябва да бъдат приети в Шенгенската зона. „Мисля, че когато някой има видения, трябва да се консултира с лекар", заяви днес холандският министър-председател, цитиран от Romania Libera. „Противопоставяме се, има твърде много опасения за контрола на границите и корупцията", обясни Рюте.

Днес Борисов и Рюте ще обсъдят необходимостта от ефективно управление и контрол на външните граници на Европейския съюз и ключовото им значение за сигурността на Съюза. 

Ще бъде разгледан въпросът за разширяването на Шенгенското пространство, както и други актуални теми от двустранните отношения и европейския дневен ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

06.02 2018 в 09:59

Мани ги ти лъжите, мани ги приятелствата!
Къде е любовта, либофта къде е питам Ас, и отгофор не чакаам!
Защо толкова години борих комунистите? Защо като бях в пети клас, учителката по джендър ме погали зад ухото, и ми каза "аз съм девствен педераст, пръсни ми путката, мойто момиче! Защо тогава и отказах, уж да ям баничка (неекологична храна, ма това вече никво мамче не го и помни), и защо не се ожених да внука си!!!
Дайте ми пари за лечение в чужбина! Боледувам от сополи и капризи.

23293

1

Стефан

06.02 2018 в 08:31

Не разбрах джендърите им. Зейналите човки добре, но аз може да не си падам по свирки. Възприемам тия озъбени мъжкари като сексуална агресия.
И по силата на истамбулската конвенция ...

 
X

Да помогнем на украинските деца!