Борисов поръчал на младежкия ГЕРБ да стане като РМС и да бори фашистите

На практика няма системни партии извън ГЕРБ и младежкият ГЕРБ, заяви бившият премиер

OFFNews 05 март 2022 в 15:59 5873 6

Снимка Архив

Бойко Борисов

От репресии срещу младежката организация на ГЕРБ се опасява бившият премиер Бойко Борисов след разкритията на властта, че те стоят зад изкуствено създадената паника с горивата.

Това стана ясно от думите на самия Борисов, който днес бе на среща с актива в Търговище.

Вчера премиерът Кирил Петков обвини директно младежите на ГЕРБ, че са предизвикали паниката около цените на горивата и опашките по бензиностанциите на 2-ри срещу 3-ти март.  Вицепремиерът Асен Василев напомни, че Наказателният кодекс предвижда 5 години затвор за това.

„От казаното вчера от Кирил Петков и Асен Василев установих по безспорен начин, че в България има две партии - ГЕРБ и младежкия ГЕРБ. Нашите младежи се оказаха по-силни от тях, сиреч може да променим промяната с нашите младежи. Това показва какво им е мисленето, да излезеш и да заплашиш деца с пет години затвор. И сега съм казал – излизате в нелегалност, ставате като РЕМС едно време, нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента“, заяви днес Борисов.

Ако ГЕРБ управляваше в момента, цените на горивата нямаше да бъдат толкова високи, добави той. Според него е трябвало да се освободят количества от държавния резерв, за да се държат цените на нива от 2 лева. За пример председателят на ГЕРБ посочи Германия, където държавата се е намесила, за да регулира пазара.

Борисов отново обвини управляващите в некомпетентност и предупреди, че заради тяхната политика България е заплашена от наказателна процедура заради свръхдефицит:

„Те не стига, че не могат да управляват, не стига, че управляват грешно…, но и ни задължават така, че Комисията ще ни наложи тази процедура.“

Борисов обвини президента Румен Радев за политическото разделение в страната:

„Това е политиката на Радев. След като изчегъртаха ГЕРБ, изчегъртаха системните партии, разцепи БСП на две и сега със Стефан Янев… Битката там ще е много голяма. На практика няма системни партии извън ГЕРБ и младежкият ГЕРБ. Оттук насетне не виждам как тази омраза между хората ще се реши“, заключи бившият премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

05.03 2022 в 20:47

Че това правителство и брилянтинчето му са за буклука, вече всички разбраха. Ама па точно тоя, и от такива позиции да ни спасява от него ...:)))))

5827

5

pisnamiotmutri

05.03 2022 в 19:43

Пак ли новина с този дърт простак :/ Игнорирайте го той лъже свободно. На 3 месеца управление каза 1 година.

2005

4

офф0

05.03 2022 в 18:06

копаем дъното, а?

няма толко долно нещо

75

3

230 млрд баксов

05.03 2022 в 17:51

Има ли още гербаджий които се заблуждават, че боко ще ги спасява от комунистите?

9030

2

Ivan Terziysky

05.03 2022 в 17:28

РЕМС???

Терористичната младежка организация на БКП?!
Ебати ла..ното е тоя! Гюбреее!!

10212

1

Човека

05.03 2022 в 16:52

Ало??? Какво става тука бе??
 
X

Да помогнем на украинските деца!