Борисов: Пенсиите пак може да станат 3 долара, както бе при Жан Виденов

OFFNews 08 септември 2021 в 12:35 7442 3

"Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които не само не могат, но и не разбират материята, че бюджетът е най-важният политически закон. Но за да угодят на диктатора Радев, решиха да искат актуализация на бюджета и направиха така, че залагат бюджетът не само до края на годината, но и за следващото правителство за следващата година!". Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"С какво право мен ме глобиха 300 лв. с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента", попита в началото на брифинга Бойко Борисов, показвайки снимки на Асен Василев и Стойчо Кацаров в парламента.

Според него финансовият министър Асен Василев признавал, че моделът Борисов е оставил в държавата в прекрасно състояние. 

"Отново хаос. Еднолично управление. Забравете за еврозоната, това ви го гарантирам", заяви Борисов.
"Кацаров си отиде на море, а Радев, вместо да се ваксинира, дори не знам дали се ваксинира. Негова си работа", каза още бившият премиер.

Според Борисов Радев в момента самоубива следващо редовно правителство.

"Аз съм го изживял. Аз в такъв годеж няма да участвам. Това с постната пица на Дянков, след като фалира КТБ. Тогава бяхме толкова яки, че народът ни вярваше и удържахме. Ще дойде време след януари, февруари и март и пенсията може да стане 3 долара, както беше при Жан Виденов. Надявам се, че Европа няма да ни разреши да стигнем до там. Те се избиват, за ваксини, а ние даряваме. Поне нека се дарят, да не отиват зян", каза Борисов.

Той коментира и темата дали ГЕРБ се е сгодил с БСП и ДПС.

"Помня годежа между "Има такъв народ (ИТН), Любомир Каримански и ДПС, когато искаха да го сложат на най-високия пост (б. ред. - името на депутата от ИТН бе обсъждано за шеф на БНБ). Тогава годеж имаше ли?", запита лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова да се каже честно, че ще трябва да се вдигнат данъците.

"Излезте и кажете - данъците трябва да се вдигнат с толкова или толкова, за да се изпълни бюджетът", каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов всичко е подчинено на това дали Радев ще стане пак президент.

"Всичко за благото на човека Радев и компания. А дали държавата ще фалира, все тая", каза още Борисов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада