Борисов 'от най-чисто сърце' ще търси ваксини за Северна Македония

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2020 в 11:09 2858 1

Правителството прие решение за проучване на възможностите за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за държави от Западните Балкани и Източното партньорство. Това ще стане възможно след обезпечаването на българските потребности, при спазване на процедурите на страните за това и условията на предварителните споразумения, сключени между ЕК и производителите на лекарствени продукти, съобщиха от "Дондуков" 1. 

„Правим го с най-чисто сърце. Правим го за живота и здравето на нашите най-близки съседи“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че целта на решението е постигане на солидарност в условията за излизане от пандемичната криза.
Министърът на здравеопазването на Република Северна Македония Венко Фелипче заяви, че страната му е изключително признателна на правителството на България в тези трудни времена. „За нас това е голяма признателност. Изключително важно е да имаме достъп до ваксини. Трябва да си помагаме и да бъдем добри приятели. Изказвам голяма благодарност от името на цялото правителството на Република Северна Македония,“ допълни Венко Фелипче.

След заседанието на кабинета двамата министри подписаха Писмо за намерение между здравните министерства на България и РСМ. Страните постигнаха съгласие, че в сложната към момента епидемична обстановка, предизвикана от COVID-19, опазването на здравето на хората е от първостепенна грижа за всяка държава. И двете страни посочиха, че при възможност и последващо сключване на международни договорености, ще положат усилия за сътрудничество и координация и в борбата с COVID-19. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

1

Диди

22.12 2020 в 11:47

Много доброжелателен но...след три години. До тогава я остане жив македонец я не, ако разчита на неговите ваксини.